Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 815292

Opasnosti vezane uz hranu - Kemijske i fizikalne opasnosti


Klapec, Tomislav; Šarkanj, Bojan
Opasnosti vezane uz hranu - Kemijske i fizikalne opasnosti / Tomislav Klapec (ur.).
Osijek: Prehrambeno tehnološki fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, 2016


CROSBI ID: 815292 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
Opasnosti vezane uz hranu - Kemijske i fizikalne opasnosti
(Foodborne hazards - Chemical and physical hazards)

Autori
Klapec, Tomislav ; Šarkanj, Bojan

Vrsta obrazovnog materijala
Skripta (visokoškolsko obrazovanje)

Izdavač
Prehrambeno tehnološki fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku

Grad
Osijek

Godina
2016

Stranica
101

Ključne riječi
toksikanti ; hrana ; strategije smanjenja rizika
(toxicants ; food ; risk reduction strategies)

Sažetak
Skripta opisuje najvažnije potencijalne opasnosti fizikalne i kemijske prirode uz informacije o izvorima u hrani/vodi, zdravstvenom riziku i strategijama smanjenja rizika. Toksikanti su podijeljeni u poglavlja prema podrijetlu: biološki izvori, poljoprivredna proizvodnja, kontaminacija okoliša te prerada hrane.

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
Prehrambena tehnologija, Nutricionizam



POVEZANOST RADA


Ustanove:
Prehrambeno-tehnološki fakultet, Osijek

Profili:

Avatar Url Tomislav Klapec (autor)

Avatar Url Bojan Šarkanj (autor)

Citiraj ovu publikaciju:

Klapec, Tomislav; Šarkanj, Bojan
Opasnosti vezane uz hranu - Kemijske i fizikalne opasnosti / Tomislav Klapec (ur.).
Osijek: Prehrambeno tehnološki fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, 2016
Tomislav Klapec (ur.) (2016) Opasnosti vezane uz hranu - Kemijske i fizikalne opasnosti. Osijek. Prehrambeno tehnološki fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku.
@unknown{unknown, author = {Klapec, Tomislav and \v{S}arkanj, Bojan}, year = {2016}, pages = {101}, keywords = {toksikanti, hrana, strategije smanjenja rizika}, title = {Opasnosti vezane uz hranu - Kemijske i fizikalne opasnosti}, keyword = {toksikanti, hrana, strategije smanjenja rizika}, publisher = {Prehrambeno tehnolo\v{s}ki fakultet Sveu\v{c}ili\v{s}ta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku}, publisherplace = {Osijek} }
@unknown{unknown, author = {Klapec, Tomislav and \v{S}arkanj, Bojan}, year = {2016}, pages = {101}, keywords = {toxicants, food, risk reduction strategies}, title = {Foodborne hazards - Chemical and physical hazards}, keyword = {toxicants, food, risk reduction strategies}, publisher = {Prehrambeno tehnolo\v{s}ki fakultet Sveu\v{c}ili\v{s}ta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku}, publisherplace = {Osijek} }




Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font