Pregled bibliografske jedinice broj: 815292
Opasnosti vezane uz hranu - Kemijske i fizikalne opasnosti
Opasnosti vezane uz hranu - Kemijske i fizikalne opasnosti / Tomislav Klapec (ur.).
Osijek: Prehrambeno tehnološki fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, 2016
CROSBI ID: 815292 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca
Naslov
Opasnosti vezane uz hranu - Kemijske i fizikalne opasnosti
(Foodborne hazards - Chemical and physical hazards)
Autori
Klapec, Tomislav ; Šarkanj, Bojan
Vrsta obrazovnog materijala
Skripta (visokoškolsko obrazovanje)
Izdavač
Prehrambeno tehnološki fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku
Grad
Osijek
Godina
2016
Stranica
101
Ključne riječi
toksikanti ; hrana ; strategije smanjenja rizika
(toxicants ; food ; risk reduction strategies)
Sažetak
Skripta opisuje najvažnije potencijalne opasnosti fizikalne i kemijske prirode uz informacije o izvorima u hrani/vodi, zdravstvenom riziku i strategijama smanjenja rizika. Toksikanti su podijeljeni u poglavlja prema podrijetlu: biološki izvori, poljoprivredna proizvodnja, kontaminacija okoliša te prerada hrane.
Izvorni jezik
Hrvatski
Znanstvena područja
Prehrambena tehnologija, Nutricionizam
POVEZANOST RADA
Ustanove:
Prehrambeno-tehnološki fakultet, Osijek