Pregled bibliografske jedinice broj: 814209
Bolnička prehrana - Iskustva u u napređenju organizacije bolničke prehrane
Bolnička prehrana - Iskustva u u napređenju organizacije bolničke prehrane // Kontinuirana medicinska edukacija - Institut u Sremskoj Kamenici / Popović, Milka (ur.).
Novi Sad: Institut u Sremskoj Kamenici, 2016. (pozvano predavanje, međunarodna recenzija, pp prezentacija, stručni)
CROSBI ID: 814209 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca
Naslov
Bolnička prehrana - Iskustva u u napređenju organizacije bolničke prehrane
(Hospital nutrition - Experience and know-how principles in the improvement of organization of hospital nutrition)
Autori
Banjari, Ines
Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Sažeci sa skupova, pp prezentacija, stručni
Skup
Kontinuirana medicinska edukacija - Institut u Sremskoj Kamenici
Mjesto i datum
Sremska Kamenica, Srbija, 28.04.2016
Vrsta sudjelovanja
Pozvano predavanje
Vrsta recenzije
Međunarodna recenzija
Ključne riječi
bolnička prehrana; HCC u bolničkoj kuhinji; standardi prehrane; planiranje bolničkih jelovnika; nutritivna procjena pacijenta; dijabetes; kardiovaskularne bolesti
(hospital nutrition; HACCP in hospital kitchen; dietary standards; hospital menu planning; nutritional assessment; diabetes; cardiovascular diseases)
Sažetak
Predavanjem je dan detaljan prikaz funkcioniranja bolničke kuhinje, uz primjenu HACCP mjera. Prikazani su novi standardi prehrane bolesnika na razini Hrvatske te dani principi koji bi se trebali slijediti prilikom planiranja jelovnika. Na kraju je prikazana uloga adekvatne nutritivne procjene na liječenje pacijenta, te primjeri izrade jelovnika za dijabetičara i pacijenta s kardiovaskularnom bolešću.
Izvorni jezik
Hrvatski
Znanstvena područja
Temeljne medicinske znanosti, Kliničke medicinske znanosti, Prehrambena tehnologija