Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 814209

Bolnička prehrana - Iskustva u u napređenju organizacije bolničke prehrane


Banjari, Ines
Bolnička prehrana - Iskustva u u napređenju organizacije bolničke prehrane // Kontinuirana medicinska edukacija - Institut u Sremskoj Kamenici / Popović, Milka (ur.).
Novi Sad: Institut u Sremskoj Kamenici, 2016. (pozvano predavanje, međunarodna recenzija, pp prezentacija, stručni)


CROSBI ID: 814209 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
Bolnička prehrana - Iskustva u u napređenju organizacije bolničke prehrane
(Hospital nutrition - Experience and know-how principles in the improvement of organization of hospital nutrition)

Autori
Banjari, Ines

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Sažeci sa skupova, pp prezentacija, stručni

Skup
Kontinuirana medicinska edukacija - Institut u Sremskoj Kamenici

Mjesto i datum
Sremska Kamenica, Srbija, 28.04.2016

Vrsta sudjelovanja
Pozvano predavanje

Vrsta recenzije
Međunarodna recenzija

Ključne riječi
bolnička prehrana; HCC u bolničkoj kuhinji; standardi prehrane; planiranje bolničkih jelovnika; nutritivna procjena pacijenta; dijabetes; kardiovaskularne bolesti
(hospital nutrition; HACCP in hospital kitchen; dietary standards; hospital menu planning; nutritional assessment; diabetes; cardiovascular diseases)

Sažetak
Predavanjem je dan detaljan prikaz funkcioniranja bolničke kuhinje, uz primjenu HACCP mjera. Prikazani su novi standardi prehrane bolesnika na razini Hrvatske te dani principi koji bi se trebali slijediti prilikom planiranja jelovnika. Na kraju je prikazana uloga adekvatne nutritivne procjene na liječenje pacijenta, te primjeri izrade jelovnika za dijabetičara i pacijenta s kardiovaskularnom bolešću.

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
Temeljne medicinske znanosti, Kliničke medicinske znanosti, Prehrambena tehnologija



POVEZANOST RADA


Ustanove:
Prehrambeno-tehnološki fakultet, Osijek

Profili:

Avatar Url Ines Banjari (autor)


Citiraj ovu publikaciju:

Banjari, Ines
Bolnička prehrana - Iskustva u u napređenju organizacije bolničke prehrane // Kontinuirana medicinska edukacija - Institut u Sremskoj Kamenici / Popović, Milka (ur.).
Novi Sad: Institut u Sremskoj Kamenici, 2016. (pozvano predavanje, međunarodna recenzija, pp prezentacija, stručni)
Banjari, I. (2016) Bolnička prehrana - Iskustva u u napređenju organizacije bolničke prehrane. U: Popović, M. (ur.)Kontinuirana medicinska edukacija - Institut u Sremskoj Kamenici.
@article{article, author = {Banjari, Ines}, editor = {Popovi\'{c}, M.}, year = {2016}, keywords = {bolni\v{c}ka prehrana, HCC u bolni\v{c}koj kuhinji, standardi prehrane, planiranje bolni\v{c}kih jelovnika, nutritivna procjena pacijenta, dijabetes, kardiovaskularne bolesti}, title = {Bolni\v{c}ka prehrana - Iskustva u u napre\djenju organizacije bolni\v{c}ke prehrane}, keyword = {bolni\v{c}ka prehrana, HCC u bolni\v{c}koj kuhinji, standardi prehrane, planiranje bolni\v{c}kih jelovnika, nutritivna procjena pacijenta, dijabetes, kardiovaskularne bolesti}, publisher = {Institut u Sremskoj Kamenici}, publisherplace = {Sremska Kamenica, Srbija} }
@article{article, author = {Banjari, Ines}, editor = {Popovi\'{c}, M.}, year = {2016}, keywords = {hospital nutrition, HACCP in hospital kitchen, dietary standards, hospital menu planning, nutritional assessment, diabetes, cardiovascular diseases}, title = {Hospital nutrition - Experience and know-how principles in the improvement of organization of hospital nutrition}, keyword = {hospital nutrition, HACCP in hospital kitchen, dietary standards, hospital menu planning, nutritional assessment, diabetes, cardiovascular diseases}, publisher = {Institut u Sremskoj Kamenici}, publisherplace = {Sremska Kamenica, Srbija} }




Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font