Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 813780

Proizvodnja povrća za preradu na obiteljskim gospodarstvima


Borošić, Josip
Proizvodnja povrća za preradu na obiteljskim gospodarstvima // Izlaganja s okruglog stola Proizvodnja i prerada povrća / Maceljski, Milan ; Matotan, Zdravko (ur.).
Zagreb: Hrvatska akademija znanosti i umjetnosti, Znanstveno vijeće za poljoprivredu i šumarstvo, 2005. str. 15-18 (pozvano predavanje, nije recenziran, cjeloviti rad (in extenso), stručni)


CROSBI ID: 813780 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
Proizvodnja povrća za preradu na obiteljskim gospodarstvima
(Vegetables production for processing at family farms)

Autori
Borošić, Josip

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Radovi u zbornicima skupova, cjeloviti rad (in extenso), stručni

Izvornik
Izlaganja s okruglog stola Proizvodnja i prerada povrća / Maceljski, Milan ; Matotan, Zdravko - Zagreb : Hrvatska akademija znanosti i umjetnosti, Znanstveno vijeće za poljoprivredu i šumarstvo, 2005, 15-18

ISBN
953-154-694-0

Skup
Okrugli stol Proizvodnja i prerada povrća

Mjesto i datum
Koprivnica, Hrvatska, 08.07.2005

Vrsta sudjelovanja
Pozvano predavanje

Vrsta recenzije
Nije recenziran

Ključne riječi
proizvodnja i prerada povrća; obiteljsko gospodarstvo; nadzor kvalitete; organizacija prodaje
(vegetables production and processing; family farm; quality control; sale organization)

Sažetak
Za proizvodnju i prodaju prerađevina povrća s obiteljskih gospodarstava na lokalnom ili širem tržištu, ovisno o količini, potrebno je: organizirati proizvođače osnivanjem udruga na lokalnoj razini ; postaviti i razraditi tehnološke ciljeve za željeni proizvod radi stabilnosti kvalitete proizvoda ; razraditi marketinške ciljeve radi zajedničke promidžbe i prodaje proizvoda posebne kvalitete te postizanja više prodajne cijene.

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
Poljoprivreda (agronomija)



POVEZANOST RADA


Ustanove:
Agronomski fakultet, Zagreb

Profili:

Avatar Url Joisp Borošić (autor)


Citiraj ovu publikaciju:

Borošić, Josip
Proizvodnja povrća za preradu na obiteljskim gospodarstvima // Izlaganja s okruglog stola Proizvodnja i prerada povrća / Maceljski, Milan ; Matotan, Zdravko (ur.).
Zagreb: Hrvatska akademija znanosti i umjetnosti, Znanstveno vijeće za poljoprivredu i šumarstvo, 2005. str. 15-18 (pozvano predavanje, nije recenziran, cjeloviti rad (in extenso), stručni)
Borošić, J. (2005) Proizvodnja povrća za preradu na obiteljskim gospodarstvima. U: Maceljski, M. & Matotan, Z. (ur.)Izlaganja s okruglog stola Proizvodnja i prerada povrća.
@article{article, author = {Boro\v{s}i\'{c}, Josip}, year = {2005}, pages = {15-18}, keywords = {proizvodnja i prerada povr\'{c}a, obiteljsko gospodarstvo, nadzor kvalitete, organizacija prodaje}, isbn = {953-154-694-0}, title = {Proizvodnja povr\'{c}a za preradu na obiteljskim gospodarstvima}, keyword = {proizvodnja i prerada povr\'{c}a, obiteljsko gospodarstvo, nadzor kvalitete, organizacija prodaje}, publisher = {Hrvatska akademija znanosti i umjetnosti, Znanstveno vije\'{c}e za poljoprivredu i \v{s}umarstvo}, publisherplace = {Koprivnica, Hrvatska} }
@article{article, author = {Boro\v{s}i\'{c}, Josip}, year = {2005}, pages = {15-18}, keywords = {vegetables production and processing, family farm, quality control, sale organization}, isbn = {953-154-694-0}, title = {Vegetables production for processing at family farms}, keyword = {vegetables production and processing, family farm, quality control, sale organization}, publisher = {Hrvatska akademija znanosti i umjetnosti, Znanstveno vije\'{c}e za poljoprivredu i \v{s}umarstvo}, publisherplace = {Koprivnica, Hrvatska} }




Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font