Pregled bibliografske jedinice broj: 813780
Proizvodnja povrća za preradu na obiteljskim gospodarstvima
Proizvodnja povrća za preradu na obiteljskim gospodarstvima // Izlaganja s okruglog stola Proizvodnja i prerada povrća / Maceljski, Milan ; Matotan, Zdravko (ur.).
Zagreb: Hrvatska akademija znanosti i umjetnosti, Znanstveno vijeće za poljoprivredu i šumarstvo, 2005. str. 15-18 (pozvano predavanje, nije recenziran, cjeloviti rad (in extenso), stručni)
CROSBI ID: 813780 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca
Naslov
Proizvodnja povrća za preradu na obiteljskim gospodarstvima
(Vegetables production for processing at family farms)
Autori
Borošić, Josip
Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Radovi u zbornicima skupova, cjeloviti rad (in extenso), stručni
Izvornik
Izlaganja s okruglog stola Proizvodnja i prerada povrća
/ Maceljski, Milan ; Matotan, Zdravko - Zagreb : Hrvatska akademija znanosti i umjetnosti, Znanstveno vijeće za poljoprivredu i šumarstvo, 2005, 15-18
ISBN
953-154-694-0
Skup
Okrugli stol Proizvodnja i prerada povrća
Mjesto i datum
Koprivnica, Hrvatska, 08.07.2005
Vrsta sudjelovanja
Pozvano predavanje
Vrsta recenzije
Nije recenziran
Ključne riječi
proizvodnja i prerada povrća; obiteljsko gospodarstvo; nadzor kvalitete; organizacija prodaje
(vegetables production and processing; family farm; quality control; sale organization)
Sažetak
Za proizvodnju i prodaju prerađevina povrća s obiteljskih gospodarstava na lokalnom ili širem tržištu, ovisno o količini, potrebno je: organizirati proizvođače osnivanjem udruga na lokalnoj razini ; postaviti i razraditi tehnološke ciljeve za željeni proizvod radi stabilnosti kvalitete proizvoda ; razraditi marketinške ciljeve radi zajedničke promidžbe i prodaje proizvoda posebne kvalitete te postizanja više prodajne cijene.
Izvorni jezik
Hrvatski
Znanstvena područja
Poljoprivreda (agronomija)