Pregled bibliografske jedinice broj: 813234
Senzorna svojstva voćnih vina proizvedenih od kupina sorte Thornfree
Senzorna svojstva voćnih vina proizvedenih od kupina sorte Thornfree // Glasnik zaštite bilja, 39 (2016), 3; 38-43 (podatak o recenziji nije dostupan, članak, znanstveni)
CROSBI ID: 813234 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca
Naslov
Senzorna svojstva voćnih vina proizvedenih od kupina sorte Thornfree
(Sensory properties of fruit wines produced from blackberry cultivar Thornfree)
Autori
Tomić, Antonija ; Puhelek, Ivana ; Mihaljević Žulj, Marin ; Jeromel, Ana
Izvornik
Glasnik zaštite bilja (0350-9664) 39
(2016), 3;
38-43
Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Radovi u časopisima, članak, znanstveni
Ključne riječi
voćno vino od kupina ; kvasci ; enološki enzimi ; fizikalno-kemijski sastav ; senzorno ocjenjivanje
(fruit wine from blackberries ; yeasts ; oenological enzymes ; physical and chemical composition ; sensory evaluation)
Sažetak
U posljednje vrijeme u našoj je zemlji porasla proizvodnja voćnih vina od kupina, a istraživanja o tehnologiji proizvodnje te o kemijskom sastavu i senzornim svojstvima tih vina, vrlo je malo. Cilj ovog istraživanja je bio utvrditi utjecaj različitih komercijalno dostupnih kvasaca i nezima na kemijski sastav i senzorna svojstva vina od kupine.Korištena su dva različita komercijalna kvasca, Uvaferm BDX Saccharomyces cerevisiae i Lalvin 71B Saccharomyces cerevisiae te dvije vrste enoloških enzima, Lallzyme OE i Lallzyme EX-V. U dobivenim vinima određen je njihov osnovni fizikalno-kemijski sastav te su senzorno ocjenjena 6 mjeseci nakon proizvodnje.
Izvorni jezik
Hrvatski
Znanstvena područja
Poljoprivreda (agronomija)
POVEZANOST RADA
Ustanove:
Agronomski fakultet, Zagreb
Citiraj ovu publikaciju:
Uključenost u ostale bibliografske baze podataka::
- CAB Abstracts
- FSTA: Food Science and Technology Abstracts