Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 813234

Senzorna svojstva voćnih vina proizvedenih od kupina sorte Thornfree


Tomić, Antonija; Puhelek, Ivana; Mihaljević Žulj, Marin; Jeromel, Ana
Senzorna svojstva voćnih vina proizvedenih od kupina sorte Thornfree // Glasnik zaštite bilja, 39 (2016), 3; 38-43 (podatak o recenziji nije dostupan, članak, znanstveni)


CROSBI ID: 813234 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
Senzorna svojstva voćnih vina proizvedenih od kupina sorte Thornfree
(Sensory properties of fruit wines produced from blackberry cultivar Thornfree)

Autori
Tomić, Antonija ; Puhelek, Ivana ; Mihaljević Žulj, Marin ; Jeromel, Ana

Izvornik
Glasnik zaštite bilja (0350-9664) 39 (2016), 3; 38-43

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Radovi u časopisima, članak, znanstveni

Ključne riječi
voćno vino od kupina ; kvasci ; enološki enzimi ; fizikalno-kemijski sastav ; senzorno ocjenjivanje
(fruit wine from blackberries ; yeasts ; oenological enzymes ; physical and chemical composition ; sensory evaluation)

Sažetak
U posljednje vrijeme u našoj je zemlji porasla proizvodnja voćnih vina od kupina, a istraživanja o tehnologiji proizvodnje te o kemijskom sastavu i senzornim svojstvima tih vina, vrlo je malo. Cilj ovog istraživanja je bio utvrditi utjecaj različitih komercijalno dostupnih kvasaca i nezima na kemijski sastav i senzorna svojstva vina od kupine.Korištena su dva različita komercijalna kvasca, Uvaferm BDX Saccharomyces cerevisiae i Lalvin 71B Saccharomyces cerevisiae te dvije vrste enoloških enzima, Lallzyme OE i Lallzyme EX-V. U dobivenim vinima određen je njihov osnovni fizikalno-kemijski sastav te su senzorno ocjenjena 6 mjeseci nakon proizvodnje.

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
Poljoprivreda (agronomija)



POVEZANOST RADA


Ustanove:
Agronomski fakultet, Zagreb

Profili:

Avatar Url Ivana Puhelek (autor)

Avatar Url Ana Jeromel (autor)

Avatar Url Marin Mihaljević Žulj (autor)


Citiraj ovu publikaciju:

Tomić, Antonija; Puhelek, Ivana; Mihaljević Žulj, Marin; Jeromel, Ana
Senzorna svojstva voćnih vina proizvedenih od kupina sorte Thornfree // Glasnik zaštite bilja, 39 (2016), 3; 38-43 (podatak o recenziji nije dostupan, članak, znanstveni)
Tomić, A., Puhelek, I., Mihaljević Žulj, M. & Jeromel, A. (2016) Senzorna svojstva voćnih vina proizvedenih od kupina sorte Thornfree. Glasnik zaštite bilja, 39 (3), 38-43.
@article{article, author = {Tomi\'{c}, Antonija and Puhelek, Ivana and Mihaljevi\'{c} \v{Z}ulj, Marin and Jeromel, Ana}, year = {2016}, pages = {38-43}, keywords = {vo\'{c}no vino od kupina, kvasci, enolo\v{s}ki enzimi, fizikalno-kemijski sastav, senzorno ocjenjivanje}, journal = {Glasnik za\v{s}tite bilja}, volume = {39}, number = {3}, issn = {0350-9664}, title = {Senzorna svojstva vo\'{c}nih vina proizvedenih od kupina sorte Thornfree}, keyword = {vo\'{c}no vino od kupina, kvasci, enolo\v{s}ki enzimi, fizikalno-kemijski sastav, senzorno ocjenjivanje} }
@article{article, author = {Tomi\'{c}, Antonija and Puhelek, Ivana and Mihaljevi\'{c} \v{Z}ulj, Marin and Jeromel, Ana}, year = {2016}, pages = {38-43}, keywords = {fruit wine from blackberries, yeasts, oenological enzymes, physical and chemical composition, sensory evaluation}, journal = {Glasnik za\v{s}tite bilja}, volume = {39}, number = {3}, issn = {0350-9664}, title = {Sensory properties of fruit wines produced from blackberry cultivar Thornfree}, keyword = {fruit wine from blackberries, yeasts, oenological enzymes, physical and chemical composition, sensory evaluation} }

Uključenost u ostale bibliografske baze podataka::


  • CAB Abstracts
  • FSTA: Food Science and Technology Abstracts





Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font