Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 81049

Značaj mlijeka u ljudskoj prehrani


Mijić, Pero
Značaj mlijeka u ljudskoj prehrani, 2000. (popularni rad).


CROSBI ID: 81049 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
Značaj mlijeka u ljudskoj prehrani

Autori
Mijić, Pero

Izvornik
Glas lišana

Vrsta, podvrsta
Ostale vrste radova, popularni rad

Godina
2000

Ključne riječi
mlijeko ; hrana ; kvaliteta
(milk ; food ; quality)

Sažetak
Mlijeko je fiziološka tečnost, proizvedena u mliječnom organu životinje, prirodom određena hrana za podmladak i nezamjenjiva za ljude svih uzrasta. Mlijeko se upotrebljava od najstarijih vremena na svim stranama svijeta. Mlijeko sadrži sve neophodne sastojke u takovm sastavu i međusobnom odnosu koji su bitni za ravoj mladunčeta i za normalno funkcioniranje odraslog organizma. Najveća vrijednost mlijeka u ljudskoj prehrani je ne samo u njegovom sastavu, nego i u povezanosti pojedinih komponenti koje ljudski organizam dobro prihvata. Standardnom analizom mlijeka dobiva se pet najvažnijih sastojaka mlijeka: voda, mliječna mast, laktoza (mliječni šećer), bjelančevine i pepeo.

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
Šumarstvo



POVEZANOST RADA


Projekti:
079105

Ustanove:
Fakultet agrobiotehničkih znanosti Osijek

Profili:

Avatar Url Pero Mijić (autor)


Citiraj ovu publikaciju:

Mijić, Pero
Značaj mlijeka u ljudskoj prehrani, 2000. (popularni rad).
Mijić, P. (2000) Značaj mlijeka u ljudskoj prehrani. Glas lišana. Popularni rad.
@unknown{unknown, author = {Miji\'{c}, Pero}, year = {2000}, keywords = {mlijeko, hrana, kvaliteta}, title = {Zna\v{c}aj mlijeka u ljudskoj prehrani}, keyword = {mlijeko, hrana, kvaliteta} }
@unknown{unknown, author = {Miji\'{c}, Pero}, year = {2000}, keywords = {milk, food, quality}, title = {Zna\v{c}aj mlijeka u ljudskoj prehrani}, keyword = {milk, food, quality} }




Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font