Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 809612

Tehnologija prerade svježeg ploda smokve u želirane proizvode džem i marmeladu za OPG Marinko Vukšević


Brkljača, Mia; Rumora, Jasna
Tehnologija prerade svježeg ploda smokve u želirane proizvode džem i marmeladu za OPG Marinko Vukšević, 2015. (elaborat/studija).


CROSBI ID: 809612 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
Tehnologija prerade svježeg ploda smokve u želirane proizvode džem i marmeladu za OPG Marinko Vukšević
(Technology of fig fruit processing in jelly products jam and marmelade)

Autori
Brkljača, Mia ; Rumora, Jasna

Izvornik
Studija

Vrsta, podvrsta
Ostale vrste radova, elaborat/studija

Godina
2015

Ključne riječi
konzerviranje hrane; mini-pogon; pasterizacija
(food preservation; mini-plant; pasterization)

Sažetak
Za potrebe OPG-a Vukšević izrađen je elaborat mini-pogona za proizvodnju želiranih proizvoda od svježeg ploda smokve. Kapacitet pogona je 400kg/dnveno a pogon se sastoji od stroja za pranje plodova, pokretne trake za pregled plodova, stroja za rezanje i sjeckanje voća i povrća, stroja za pasiranje, stroja proizvodnju kaše, stroja za kuhanje džema, punilice, i pasterizacije, stroja za zatvaranje čepa i dispenzera za etikete i stroja za pranje boca i staklenki.

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
Poljoprivreda (agronomija), Prehrambena tehnologija



POVEZANOST RADA


Ustanove:
Sveučilište u Zadru

Profili:

Avatar Url Jasna Rumora (autor)

Avatar Url Mia Brkljača (autor)


Citiraj ovu publikaciju:

Brkljača, Mia; Rumora, Jasna
Tehnologija prerade svježeg ploda smokve u želirane proizvode džem i marmeladu za OPG Marinko Vukšević, 2015. (elaborat/studija).
Brkljača, M. & Rumora, J. (2015) Tehnologija prerade svježeg ploda smokve u želirane proizvode džem i marmeladu za OPG Marinko Vukšević. Studija. Elaborat/studija.
@unknown{unknown, author = {Brklja\v{c}a, Mia and Rumora, Jasna}, year = {2015}, keywords = {konzerviranje hrane, mini-pogon, pasterizacija}, title = {Tehnologija prerade svje\v{z}eg ploda smokve u \v{z}elirane proizvode d\v{z}em i marmeladu za OPG Marinko Vuk\v{s}evi\'{c}}, keyword = {konzerviranje hrane, mini-pogon, pasterizacija} }
@unknown{unknown, author = {Brklja\v{c}a, Mia and Rumora, Jasna}, year = {2015}, keywords = {food preservation, mini-plant, pasterization}, title = {Technology of fig fruit processing in jelly products jam and marmelade}, keyword = {food preservation, mini-plant, pasterization} }




Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font