Pregled bibliografske jedinice broj: 809612
Tehnologija prerade svježeg ploda smokve u želirane proizvode džem i marmeladu za OPG Marinko Vukšević
Tehnologija prerade svježeg ploda smokve u želirane proizvode džem i marmeladu za OPG Marinko Vukšević, 2015. (elaborat/studija).
CROSBI ID: 809612 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca
Naslov
Tehnologija prerade svježeg ploda smokve u želirane proizvode džem i marmeladu za OPG Marinko Vukšević
(Technology of fig fruit processing in jelly products jam and marmelade)
Autori
Brkljača, Mia ; Rumora, Jasna
Izvornik
Studija
Vrsta, podvrsta
Ostale vrste radova, elaborat/studija
Godina
2015
Ključne riječi
konzerviranje hrane; mini-pogon; pasterizacija
(food preservation; mini-plant; pasterization)
Sažetak
Za potrebe OPG-a Vukšević izrađen je elaborat mini-pogona za proizvodnju želiranih proizvoda od svježeg ploda smokve. Kapacitet pogona je 400kg/dnveno a pogon se sastoji od stroja za pranje plodova, pokretne trake za pregled plodova, stroja za rezanje i sjeckanje voća i povrća, stroja za pasiranje, stroja proizvodnju kaše, stroja za kuhanje džema, punilice, i pasterizacije, stroja za zatvaranje čepa i dispenzera za etikete i stroja za pranje boca i staklenki.
Izvorni jezik
Hrvatski
Znanstvena područja
Poljoprivreda (agronomija), Prehrambena tehnologija