Pregled bibliografske jedinice broj: 809609
Tehnologija sušenja svježeg ploda smokve za OPG Marinko Vukšević
Tehnologija sušenja svježeg ploda smokve za OPG Marinko Vukšević, 2015. (elaborat/studija).
CROSBI ID: 809609 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca
Naslov
Tehnologija sušenja svježeg ploda smokve za OPG Marinko Vukšević
(Fig fruit drying tehnology for OPG Marinko Vukšević)
Autori
Brkljača, Mia ; Rumora, Jasna
Izvornik
Studija
Vrsta, podvrsta
Ostale vrste radova, elaborat/studija
Godina
2015
Ključne riječi
ruralni razvoj; prerada; voće
(rural development; processing; fruit)
Sažetak
Plod smokve se na većim plantažama zbog kratkog vremena čuvanja ploda u svježem stanju i osjetljivosti na transport često mora konzervirati. Za potrebe OPG-a Vukšević izređen je elaborat pogona za konzerviranje smokve sušenjem kapaciteta 300 kg/ dnevno.
Izvorni jezik
Hrvatski
Znanstvena područja
Poljoprivreda (agronomija), Prehrambena tehnologija