Pregled bibliografske jedinice broj: 807598
Formulacija, postupak dobivanja i upotreba marinade od gorke naranče s Lactobacillus plantarum O1 za konzerviranje ribe i plodova mora
Formulacija, postupak dobivanja i upotreba marinade od gorke naranče s Lactobacillus plantarum O1 za konzerviranje ribe i plodova mora
Hrvatski patentni glasnik 13 (2017)
CROSBI ID: 807598 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca
Naslov
Formulacija, postupak dobivanja i upotreba marinade od gorke naranče s Lactobacillus plantarum O1 za konzerviranje ribe i plodova mora
(Formulation, production process and use of bitter orange marinade with Lactobacillus plantarum O1 for conservation of fish and seafood)
Autori
Frece, Jadranka ; Gavrilović, Ana ; Markov, Ksenija ; Jug-Dujaković, Jurica
Broj patenta
HRP20151411 (A2)
Godina
2017
Datum patenta
30.6.2017.
Nositelj prava
Ana Gavrilović, , Hrvatska
Sažetak
Predmetni izum odnosi se na prirodno konzerviranje ribe i sličnih plodova mora, bez upotrebe konzervanasa iz kategorije dodataka hrani, pomoću marinade od gorke naranče (Citrus xaurantium L.)na bazi specifične kulture bakterija mliječne kiseline Lactobacillus plantarum O1, te na postupak njezina dobivanja i upotrebu.
Izvorni jezik
Hrvatski
POVEZANOST RADA
Profili:
Jurica Jug-Dujaković
(autor)
Jadranka Frece
(autor)
Ksenija Markov
(autor)
Ana Gavrilović
(autor)