Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 806021

Zaštićeni "bypass" proteini u hranidbi visoko mliječnih krava


Jarnjak, Mario
Zaštićeni "bypass" proteini u hranidbi visoko mliječnih krava, 2010., diplomski rad, preddiplomski, Agronomski fakultet, Zagreb


CROSBI ID: 806021 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
Zaštićeni "bypass" proteini u hranidbi visoko mliječnih krava
(Protected "bypass" proteins in high production dairy cow nutrition)

Autori
Jarnjak, Mario

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad, preddiplomski

Fakultet
Agronomski fakultet

Mjesto
Zagreb

Datum
14.10

Godina
2010

Stranica
28

Mentor
Goran Kiš

Ključne riječi
proteini; zaštićeni proteini; by-pass; zaštićene aminokiseline; mliječne krave
(proteins; protected proteins; by-pass; protected amino acids; dairy cows)

Sažetak
Preživači zahtijevaju dvije vrste probavljivih proteina. Prvi je razgradiv proteina u buragu koji se koristi od strane mikroorganizama za proizvodnju mikrobnih proteina. Drugi je bypass protein koji zaobilazi burag i probavlja se u tankom crijevu. Razlog da se zaštiti protein je da se izbjegne degradacija visoko kvalitetih proteina i dodatno smanji rasipna proizvodnja amonijaka u buragu. Da bismo zaštitili degradaciju proteina u buragu od strane mikroorganizama postoji nekoliko postupaka, kao što su toplinska obrada, kemijska prerada / modifikacija, inhibicija proteolitičkih aktivnosti. Znanstvenim istraživanjima je dokazana sve veća važnost zaštićenih “by pass” proteina u hranidbi visoko mliječnih krava. Zaštićeni proteini su oni proteini koji izbjegavaju mikrobnu razgradnju u buragu, te su dostupni za apsorpciju u tankom crijevu. S porastom mliječnosti raste potreba za stalnim izvorom zaštićenih proteina. Cilj i rezultati ovog rada su da se ne temelju pregleda literature opišu načini dobivanja zaštićenih proteina i njihov učinak na sastav i količinu proizvedenog mlijeka.

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
Poljoprivreda (agronomija)



POVEZANOST RADA


Ustanove:
Agronomski fakultet, Zagreb

Profili:

Avatar Url Goran Kiš (mentor)


Citiraj ovu publikaciju:

Jarnjak, Mario
Zaštićeni "bypass" proteini u hranidbi visoko mliječnih krava, 2010., diplomski rad, preddiplomski, Agronomski fakultet, Zagreb
Jarnjak, M. (2010) 'Zaštićeni "bypass" proteini u hranidbi visoko mliječnih krava', diplomski rad, preddiplomski, Agronomski fakultet, Zagreb.
@phdthesis{phdthesis, author = {Jarnjak, Mario}, year = {2010}, pages = {28}, keywords = {proteini, za\v{s}ti\'{c}eni proteini, by-pass, za\v{s}ti\'{c}ene aminokiseline, mlije\v{c}ne krave}, title = {Za\v{s}ti\'{c}eni "bypass" proteini u hranidbi visoko mlije\v{c}nih krava}, keyword = {proteini, za\v{s}ti\'{c}eni proteini, by-pass, za\v{s}ti\'{c}ene aminokiseline, mlije\v{c}ne krave}, publisherplace = {Zagreb} }
@phdthesis{phdthesis, author = {Jarnjak, Mario}, year = {2010}, pages = {28}, keywords = {proteins, protected proteins, by-pass, protected amino acids, dairy cows}, title = {Protected "bypass" proteins in high production dairy cow nutrition}, keyword = {proteins, protected proteins, by-pass, protected amino acids, dairy cows}, publisherplace = {Zagreb} }




Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font