Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 806009

Utjecaj hranidbe na proizvodnju i kvalitetu kokošjih jaja


Horvačić, Ivana
Utjecaj hranidbe na proizvodnju i kvalitetu kokošjih jaja, 2012., diplomski rad, preddiplomski, Agronomski fakultet, Zagreb


CROSBI ID: 806009 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
Utjecaj hranidbe na proizvodnju i kvalitetu kokošjih jaja
(The influence of nutrition on the production and quality of eggs)

Autori
Horvačić, Ivana

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad, preddiplomski

Fakultet
Agronomski fakultet

Mjesto
Zagreb

Datum
28.09

Godina
2012

Stranica
22

Mentor
Goran Kiš

Ključne riječi
kokošje jaje; hranidba nesilica; hranjive tvari; masne kiseline
(hen's egg; feeding hens; nutrients; fatty acids)

Sažetak
Kokošje jaje je onoliko dobro kakva je i hranidba kokoši. Hranjive tvari putuju iz probavnog trakta preko krvotoka u brojna tkiva i u jaje. Stoga je hranidba od ključnog značenja za rasplodna i za konzumna jaja. Na sadržaj hranjivih tvari tijekom hranidbe teško se može utjecati, ali sastav masnoća u žumanjku ovisi o hranidbi peradi. Koja će se krmiva upotrebljavati u izradi krmnih smjesa ovisi o kakvoći, ali i o cijeni. Osim osnovnih hranjivih tvari u hranu za perad dodaju se i sastojci koji nisu nužno potrebni za život, ali dodani u malim količinama potiču rast i bolje iskorištavanje hrane, sprječavaju pojavu nekih bolesti (ili umanjuju štetne posljedice), štite hranu od kvarenja i poboljšavaju njezinu kakvoću. Dodaju se i određeni stimulatori rasta, a radi bolje probavljivosti hrane u nju se stavljaju emulgatori i različiti enzimi. Antioksidanti štite nezasićene masne kiseline i vitamine topive u masti od razgradnje peroksidacijom.

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
Poljoprivreda (agronomija)



POVEZANOST RADA


Ustanove:
Agronomski fakultet, Zagreb

Profili:

Avatar Url Goran Kiš (mentor)


Citiraj ovu publikaciju:

Horvačić, Ivana
Utjecaj hranidbe na proizvodnju i kvalitetu kokošjih jaja, 2012., diplomski rad, preddiplomski, Agronomski fakultet, Zagreb
Horvačić, I. (2012) 'Utjecaj hranidbe na proizvodnju i kvalitetu kokošjih jaja', diplomski rad, preddiplomski, Agronomski fakultet, Zagreb.
@phdthesis{phdthesis, author = {Horva\v{c}i\'{c}, Ivana}, year = {2012}, pages = {22}, keywords = {koko\v{s}je jaje, hranidba nesilica, hranjive tvari, masne kiseline}, title = {Utjecaj hranidbe na proizvodnju i kvalitetu koko\v{s}jih jaja}, keyword = {koko\v{s}je jaje, hranidba nesilica, hranjive tvari, masne kiseline}, publisherplace = {Zagreb} }
@phdthesis{phdthesis, author = {Horva\v{c}i\'{c}, Ivana}, year = {2012}, pages = {22}, keywords = {hen's egg, feeding hens, nutrients, fatty acids}, title = {The influence of nutrition on the production and quality of eggs}, keyword = {hen's egg, feeding hens, nutrients, fatty acids}, publisherplace = {Zagreb} }




Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font