Pregled bibliografske jedinice broj: 804466
Utjecaj načina izrade i temperature pečenja na svojstva opeke
Utjecaj načina izrade i temperature pečenja na svojstva opeke, 2011., diplomski rad, preddiplomski, Građevinski fakultet Osijek, Osijek
CROSBI ID: 804466 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca
Naslov
Utjecaj načina izrade i temperature pečenja na svojstva opeke
(Influence of production method and firing temperature on properties of clay brick)
Autori
Bušić, Robert
Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad, preddiplomski
Fakultet
Građevinski fakultet Osijek
Mjesto
Osijek
Datum
11.09
Godina
2011
Stranica
34
Mentor
Netinger, Ivanka
Ključne riječi
Opeka; tlačna čvrstoća; upijanje vode; početno upijanje
(Clay brick; compressive strength; water absorption; initial water absorption)
Sažetak
Izrađeni su uzorci opeka ručno i strojno i pečeni na temperaturama 1000 ◦C i 1050 ◦C. Ispitani su tlačna čvrstoća, upijanje vode i početno upijanje vode te doneseni zaključći o utjecaju temperature pečenja opeke na njezina svojstva.
Izvorni jezik
Hrvatski
Znanstvena područja
Građevinarstvo
POVEZANOST RADA
Ustanove:
Građevinski i arhitektonski fakultet Osijek
Profili:
Ivanka Netinger
(mentor)