Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 803959

Usporedba metoda za određivanje acetaldehida, octene kiseline i jabučne kiseline u vinu


Perica, Jure
Usporedba metoda za određivanje acetaldehida, octene kiseline i jabučne kiseline u vinu, 2007., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb


CROSBI ID: 803959 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
Usporedba metoda za određivanje acetaldehida, octene kiseline i jabučne kiseline u vinu
(Method comparison for the determination of acetaldehyde, acetic acid and malic acid in wine)

Autori
Perica, Jure

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad

Fakultet
Prehrambeno-biotehnološki fakultet

Mjesto
Zagreb

Datum
06.12

Godina
2007

Stranica
57

Mentor
Gracin, Leo

Ključne riječi
acetaldehid; jabučna kiselina; octena kiselina; enzimatske metode; plinska kromatografija
(acetaldehyde; malic acid; acetic acid; enzymatic methods; gas chromatography)

Sažetak
Kromatografskim metodama (HSS – GC, SPME – GC i TLC) i enzimatskim metodama određivane su koncentracije komponenata vina (acetaldehid, jabučna kiselina i octena kiselina). Metodama plinske kromatografije (HSS – GC, SPME – GC) određivani su parametri selektivnosti, preciznosti, linearnosti, opsega i točnosti, te su određeni kriteriji prikladnosti i radno područje metoda. Zatim su metode plinske kromatografije (GC) i tankoslojne kromatografije (TLC) uspoređene s enzimatskim metodama radi određivanja prikladnije i ekonomičnije metode analiziranja vina.

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
Prehrambena tehnologija



POVEZANOST RADA


Ustanove:
Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb

Profili:

Avatar Url Leo Gracin (mentor)


Citiraj ovu publikaciju:

Perica, Jure
Usporedba metoda za određivanje acetaldehida, octene kiseline i jabučne kiseline u vinu, 2007., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
Perica, J. (2007) 'Usporedba metoda za određivanje acetaldehida, octene kiseline i jabučne kiseline u vinu', diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb.
@phdthesis{phdthesis, author = {Perica, Jure}, year = {2007}, pages = {57}, keywords = {acetaldehid, jabu\v{c}na kiselina, octena kiselina, enzimatske metode, plinska kromatografija}, title = {Usporedba metoda za odre\djivanje acetaldehida, octene kiseline i jabu\v{c}ne kiseline u vinu}, keyword = {acetaldehid, jabu\v{c}na kiselina, octena kiselina, enzimatske metode, plinska kromatografija}, publisherplace = {Zagreb} }
@phdthesis{phdthesis, author = {Perica, Jure}, year = {2007}, pages = {57}, keywords = {acetaldehyde, malic acid, acetic acid, enzymatic methods, gas chromatography}, title = {Method comparison for the determination of acetaldehyde, acetic acid and malic acid in wine}, keyword = {acetaldehyde, malic acid, acetic acid, enzymatic methods, gas chromatography}, publisherplace = {Zagreb} }




Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font