Pregled bibliografske jedinice broj: 803933
Sljedivost i kontrola kvalitete sira
Sljedivost i kontrola kvalitete sira // Sirarstvo u teoriji i praksi / dr.sc. Bojan Matijević (ur.).
Karlovac: Veleučilište u Karlovcu, 2015. str. 167-179
CROSBI ID: 803933 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca
Naslov
Sljedivost i kontrola kvalitete sira
(Tracebility and quality control of cheese)
Autori
Barukčić, Irena
Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Poglavlja u knjigama, ostalo
Knjiga
Sirarstvo u teoriji i praksi
Urednik/ci
Dr.sc. Bojan Matijević
Izdavač
Veleučilište u Karlovcu
Grad
Karlovac
Godina
2015
Raspon stranica
167-179
ISBN
978-953-7343-77-4
Ključne riječi
sir, sljedivost, kvaliteta
(cheese, traceability, quality)
Sažetak
Pogljavlje daje definiciju sljedivosti, navode s ezahtjevi za sljedivost i postupci koje je potrebno poduzeti da bi se ista uspostavila i održavala. Također su pruženi i praktični primjeri za sljedivost u sisrarstvu, a pružen je i pregled zahtjeva za kvalitetu mlijeka namijenjenog za podsiravanje, kao i zahjtevi kvalitetet i sigurnosti koje moraju ispunjavati sirevi.
Izvorni jezik
Hrvatski
Znanstvena područja
Prehrambena tehnologija
POVEZANOST RADA
Ustanove:
Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
Profili:
Irena Barukčić Jurina
(autor)