Pregled bibliografske jedinice broj: 803930
Proizvodnja sira u zemljama Europske Unije
Proizvodnja sira u zemljama Europske Unije // Sirarstvo u teoriji i praksi / dr.sc. Bojan Matijević (ur.).
Karlovac: Veleučilište u Karlovcu, 2015. str. 71-84
CROSBI ID: 803930 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca
Naslov
Proizvodnja sira u zemljama Europske Unije
(Cheese production in the countries of the European union)
Autori
Barukčić, Irena
Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Poglavlja u knjigama, ostalo
Knjiga
Sirarstvo u teoriji i praksi
Urednik/ci
Dr.sc. Bojan Matijević
Izdavač
Veleučilište u Karlovcu
Grad
Karlovac
Godina
2015
Raspon stranica
71-84
ISBN
978-953-7343-77-4
Ključne riječi
sir, zemlje Europe, vrste, podjela, karakteristike
(cheese, European countires, types, classification, characteristics)
Sažetak
Poglavlje sadrži karatak uvod o pivijesti europskog sirarstva, podjelu i glavne predstavnike sireva Njemačke, Francuske, Italije i Nizozemske, te izdvojene predstavnike sireva ostalih zemalja Europske unije.
Izvorni jezik
Hrvatski
Znanstvena područja
Prehrambena tehnologija
POVEZANOST RADA
Ustanove:
Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
Profili:
Irena Barukčić Jurina
(autor)