Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 803686

UTJECAJ STANDARDIZACIJE I TOPLINSKE OBRADE NA KEMIJSKI SASTAV I SVOJSTVA MLIJEKA


Marković, Ivana
UTJECAJ STANDARDIZACIJE I TOPLINSKE OBRADE NA KEMIJSKI SASTAV I SVOJSTVA MLIJEKA, 2014., diplomski rad, diplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb


CROSBI ID: 803686 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
UTJECAJ STANDARDIZACIJE I TOPLINSKE OBRADE NA KEMIJSKI SASTAV I SVOJSTVA MLIJEKA
(INFLUENCE OF STANDARDIZATION AND HEAT TREATMENT ON CHEMICAL COMPOSITION AND PROPERTIES OF MILK)

Autori
Marković, Ivana

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad, diplomski

Fakultet
Prehrambeno-biotehnološki fakultet

Mjesto
Zagreb

Datum
15.09

Godina
2014

Stranica
20

Mentor
Božanić, Rajka

Neposredni voditelj
Barukčić, Irena

Ključne riječi
standardizacija ; toplinska obrada ; sirovo mlijeko ; kemijski sastav mlijeka ; svojstva mlijeka
(standardisation ; heat treatment ; raw milk ; chemical composition of milk ; properties of milk)

Sažetak
Standardizacija i toplinska obrada mlijeka uključene su u osnovne postupke pripreme mlijeka za proizvodnju mliječnih proizvoda i stavljanje na tržište. Ovi postupci, kao i ostali, u većoj ili manjoj mjeri utječu na sastav i svojstva mlijeka. Cilj je ovog rada bio utvrditi koliko se mijenjaju kemijski sastav i svojstva mlijeka standardizacijom (obiranjem) sirovog mlijeka i pasterizacijom obranog mlijeka. Dobiveni rezultati pokazuju kako standardizacija mliječne masti utječe na udio laktoze, proteina te suhe tvari ; dok termičkom obradom mlijeka dolazi do promjene u udjelu laktoze i proteina.

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
Prehrambena tehnologija



POVEZANOST RADA


Ustanove:
Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb


Citiraj ovu publikaciju:

Marković, Ivana
UTJECAJ STANDARDIZACIJE I TOPLINSKE OBRADE NA KEMIJSKI SASTAV I SVOJSTVA MLIJEKA, 2014., diplomski rad, diplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
Marković, I. (2014) 'UTJECAJ STANDARDIZACIJE I TOPLINSKE OBRADE NA KEMIJSKI SASTAV I SVOJSTVA MLIJEKA', diplomski rad, diplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb.
@phdthesis{phdthesis, author = {Markovi\'{c}, Ivana}, year = {2014}, pages = {20}, keywords = {standardizacija, toplinska obrada, sirovo mlijeko, kemijski sastav mlijeka, svojstva mlijeka}, title = {UTJECAJ STANDARDIZACIJE I TOPLINSKE OBRADE NA KEMIJSKI SASTAV I SVOJSTVA MLIJEKA}, keyword = {standardizacija, toplinska obrada, sirovo mlijeko, kemijski sastav mlijeka, svojstva mlijeka}, publisherplace = {Zagreb} }
@phdthesis{phdthesis, author = {Markovi\'{c}, Ivana}, year = {2014}, pages = {20}, keywords = {standardisation, heat treatment, raw milk, chemical composition of milk, properties of milk}, title = {INFLUENCE OF STANDARDIZATION AND HEAT TREATMENT ON CHEMICAL COMPOSITION AND PROPERTIES OF MILK}, keyword = {standardisation, heat treatment, raw milk, chemical composition of milk, properties of milk}, publisherplace = {Zagreb} }




Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font