Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 803685

Usporedba određivanja gustoće mlijeka piknometrom i laktodezitometrom


Sokić, Viktorija
Usporedba određivanja gustoće mlijeka piknometrom i laktodezitometrom, 2013., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb


CROSBI ID: 803685 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
Usporedba određivanja gustoće mlijeka piknometrom i laktodezitometrom
(COMPARISON OF DETERMINATION THE DENSITY OF MILK BY PYCNOMETER AND AREOMETER)

Autori
Sokić, Viktorija

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad, preddiplomski

Fakultet
Prehrambeno-biotehnološki fakultet

Mjesto
Zagreb

Datum
01.02

Godina
2013

Stranica
23

Mentor
Božanić, Rajka

Ključne riječi
gustoća mlijeka; laktodenzimetar; piknometar; sirovo i toplinski tretirano mlijeko; refrerentna i indirektna metoda
(density of milk; areometer; pycnometer; raw and termally treated milk; refrence and inidirect method)

Sažetak
Gustoća mlijeka predstavlja jedan od važnih parametara pri dokazivanju ispravnosti mlijeka. Referentna metoda određivanja gustoće mlijeka bazira se na vaganju piknometra s uzorcima mlijeka. Također, razvijena je i druga, indirektna metoda određivanja gustoće mlijeka pomoću laktodenzimetra. Određivanje gustoće mlijeka pomoću laktodenzimetra namijenjeno je određivanju gustoće sirovog mlijeka. Cilj ovog rada bio je utvrditi da li se indirektna metoda može koristiti kao zamjena za referentnu metodu. Izračunati parametri pokazali su značajne razlike između korištenih metoda. Stoga se indirektna metoda ne može koristiti kao zamjena za referentnu metodu.

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
Prehrambena tehnologija



POVEZANOST RADA


Ustanove:
Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb

Profili:

Avatar Url Rajka Božanić (mentor)


Citiraj ovu publikaciju:

Sokić, Viktorija
Usporedba određivanja gustoće mlijeka piknometrom i laktodezitometrom, 2013., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
Sokić, V. (2013) 'Usporedba određivanja gustoće mlijeka piknometrom i laktodezitometrom', diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb.
@phdthesis{phdthesis, author = {Soki\'{c}, Viktorija}, year = {2013}, pages = {23}, keywords = {gusto\'{c}a mlijeka, laktodenzimetar, piknometar, sirovo i toplinski tretirano mlijeko, refrerentna i indirektna metoda}, title = {Usporedba odre\djivanja gusto\'{c}e mlijeka piknometrom i laktodezitometrom}, keyword = {gusto\'{c}a mlijeka, laktodenzimetar, piknometar, sirovo i toplinski tretirano mlijeko, refrerentna i indirektna metoda}, publisherplace = {Zagreb} }
@phdthesis{phdthesis, author = {Soki\'{c}, Viktorija}, year = {2013}, pages = {23}, keywords = {density of milk, areometer, pycnometer, raw and termally treated milk, refrence and inidirect method}, title = {COMPARISON OF DETERMINATION THE DENSITY OF MILK BY PYCNOMETER AND AREOMETER}, keyword = {density of milk, areometer, pycnometer, raw and termally treated milk, refrence and inidirect method}, publisherplace = {Zagreb} }




Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font