Pregled bibliografske jedinice broj: 803658
Prednosti i nedostaci crvenog vina
Prednosti i nedostaci crvenog vina, 2013., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
CROSBI ID: 803658 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca
Naslov
Prednosti i nedostaci crvenog vina
(Advantages and disadvantages of red wine)
Autori
Mamić, Marinela
Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad, preddiplomski
Fakultet
Prehrambeno-biotehnološki fakultet
Mjesto
Zagreb
Datum
10.09
Godina
2013
Stranica
36
Mentor
Kovač, Veronika
Ključne riječi
crveno vino; polifenoli; bioraspoloživost; kardiovaskularne bolesti
(red wine; polyphenols; bioavailability; cardiovascular diseases)
Sažetak
Ovaj rad se bavi povoljnim i štetnim učincima crvenog vina na zdravlje čovjeka. Poseban naglasak je stavljen na povoljne učinke crvenog vina u zaštiti od kardiovaskularnih bolesti te nekih vrsta raka. Također je istraženo antioksidativno, antikancerogeno i antimikrobno djelovanje određenih fenolnih spojeva iz crvenog vina kao što su resveratrol, kvercetin i katehin.
Izvorni jezik
Hrvatski
Znanstvena područja
Kemija
POVEZANOST RADA
Ustanove:
Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
Profili:
Veronika Kovač
(mentor)