Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 803639

Korelacija količine laktoze i točke ledišta steriliziranog mlijeka tijekom hidrolize pri različitim temperaturama


Kisić, Sandra
Korelacija količine laktoze i točke ledišta steriliziranog mlijeka tijekom hidrolize pri različitim temperaturama, 2015., postdiplomski specijalisticki, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb


CROSBI ID: 803639 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
Korelacija količine laktoze i točke ledišta steriliziranog mlijeka tijekom hidrolize pri različitim temperaturama
(Correlation of lactose and the freezing point of sterilized milk during hydrolysis at different temperatures)

Autori
Kisić, Sandra

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, postdiplomski specijalisticki

Fakultet
Prehrambeno-biotehnološki fakultet

Mjesto
Zagreb

Datum
27.02

Godina
2015

Stranica
45

Mentor
Božanić, Rajka

Ključne riječi
korelacija; laktoza; spektrofotometrija; točka ledišta
(correlation; cryioscopy; lactose; spectrophotometry)

Sažetak
Cilj rada je bio prikazati korelaciju količine razgrađene laktoze u steriliziranom mlijeku s točkom ledišta. Na taj način bis eprimjenom krioskopske metode mogla izbjeći kompleksna i skuplja spektrofotometrijska metoda određivanja laktoze u mlijeku. Primjena udjela laktoze pratila se spektrofotometrijskom metodom tijekom osam dana u uzorcima koji su čuvani na tri različite temperature (18C, 25C i 37C). Usporedno s tim u istim uzorcima se određivala i točka ledišta. Dobiveni rezultati su uspoređeni te su pokazali visoku korelaciju navedenih metoda. Metoda određivanja laktoze tičkom ledišta pokazala se točnom, preciznom i pogodnom za ovu vrstu analize. Prednosti ove metode su ekonomičnost, brzina i jednostavnost izvedbe.

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
Prehrambena tehnologija



POVEZANOST RADA


Ustanove:
Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb

Profili:

Avatar Url Rajka Božanić (mentor)


Citiraj ovu publikaciju:

Kisić, Sandra
Korelacija količine laktoze i točke ledišta steriliziranog mlijeka tijekom hidrolize pri različitim temperaturama, 2015., postdiplomski specijalisticki, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
Kisić, S. (2015) 'Korelacija količine laktoze i točke ledišta steriliziranog mlijeka tijekom hidrolize pri različitim temperaturama', postdiplomski specijalisticki, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb.
@phdthesis{phdthesis, author = {Kisi\'{c}, Sandra}, year = {2015}, pages = {45}, keywords = {korelacija, laktoza, spektrofotometrija, to\v{c}ka ledi\v{s}ta}, title = {Korelacija koli\v{c}ine laktoze i to\v{c}ke ledi\v{s}ta steriliziranog mlijeka tijekom hidrolize pri razli\v{c}itim temperaturama}, keyword = {korelacija, laktoza, spektrofotometrija, to\v{c}ka ledi\v{s}ta}, publisherplace = {Zagreb} }
@phdthesis{phdthesis, author = {Kisi\'{c}, Sandra}, year = {2015}, pages = {45}, keywords = {correlation, cryioscopy, lactose, spectrophotometry}, title = {Correlation of lactose and the freezing point of sterilized milk during hydrolysis at different temperatures}, keyword = {correlation, cryioscopy, lactose, spectrophotometry}, publisherplace = {Zagreb} }




Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font