Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 803603

USPOREDBA MIKROBIOLOŠKE KVALITETE INDUSTRIJSKOG SLADOLEDA I SLADOLEDA U SLASTIČARNI


Ramljak, Vanja
USPOREDBA MIKROBIOLOŠKE KVALITETE INDUSTRIJSKOG SLADOLEDA I SLADOLEDA U SLASTIČARNI, 2014., diplomski rad, diplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb


CROSBI ID: 803603 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
USPOREDBA MIKROBIOLOŠKE KVALITETE INDUSTRIJSKOG SLADOLEDA I SLADOLEDA U SLASTIČARNI
(COMPARISON OF MICROBIOLOGICAL QUALITY INDUSTRIAL ICE CREAM AND ICE CREAM IN CAKE SHOP)

Autori
Ramljak, Vanja

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad, diplomski

Fakultet
Prehrambeno-biotehnološki fakultet

Mjesto
Zagreb

Datum
11.07

Godina
2014

Stranica
41

Mentor
Božanić, Rajka

Ključne riječi
mikrobiološka ispravnost; mikroorganizmi; sladoled; zdravstvena ispravnost; higijena
(microorganisms; microbiological quality; human helth quality; hygiene; ice cream)

Sažetak
Svrha ispitivanja mlijeka i mliječnih proizvoda je dokazivanje njegove ispravnosti odnosno kvalitete. Stalna kontrola kakvoće sladoleda je jedan od načina zaštite ljudi od bolesti koje mogu uzrokovati patogeni mikroorganizmi u sladoledu. Svrha ovog rada je bila odrediti mikrobiološku ispravnost industrijskog sladoleda i sladoleda u slastičarni tijekom mjeseca svibnja 2014. godine. Od ukupno 20 uzoraka sladoleda u slastičarni, 11 (55%) su nezadovoljavajući, dok od 20 uzoraka industrijskog sladoleda samo jedan nije zadovoljivo postavljene kriterije. Niti u jednom od navedenih uzoraka nije pronađena bakterija Staphylococcus aureus. Istraživanje mikrobiološke ispravnosti sladoleda je provedeno prema propisima Zakona o hrani (NN 46/2007, NN 14/14) i Zakonom o higijeni hrane i mikrobiološkim kriterijima za hranu (NN 81/13).

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
Prehrambena tehnologija



POVEZANOST RADA


Ustanove:
Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb

Profili:

Avatar Url Rajka Božanić (mentor)


Citiraj ovu publikaciju:

Ramljak, Vanja
USPOREDBA MIKROBIOLOŠKE KVALITETE INDUSTRIJSKOG SLADOLEDA I SLADOLEDA U SLASTIČARNI, 2014., diplomski rad, diplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
Ramljak, V. (2014) 'USPOREDBA MIKROBIOLOŠKE KVALITETE INDUSTRIJSKOG SLADOLEDA I SLADOLEDA U SLASTIČARNI', diplomski rad, diplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb.
@phdthesis{phdthesis, author = {Ramljak, Vanja}, year = {2014}, pages = {41}, keywords = {mikrobiolo\v{s}ka ispravnost, mikroorganizmi, sladoled, zdravstvena ispravnost, higijena}, title = {USPOREDBA MIKROBIOLO\v{S}KE KVALITETE INDUSTRIJSKOG SLADOLEDA I SLADOLEDA U SLASTI\v{C}ARNI}, keyword = {mikrobiolo\v{s}ka ispravnost, mikroorganizmi, sladoled, zdravstvena ispravnost, higijena}, publisherplace = {Zagreb} }
@phdthesis{phdthesis, author = {Ramljak, Vanja}, year = {2014}, pages = {41}, keywords = {microorganisms, microbiological quality, human helth quality, hygiene, ice cream}, title = {COMPARISON OF MICROBIOLOGICAL QUALITY INDUSTRIAL ICE CREAM AND ICE CREAM IN CAKE SHOP}, keyword = {microorganisms, microbiological quality, human helth quality, hygiene, ice cream}, publisherplace = {Zagreb} }




Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font