Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 803529

Utjecaj terroira i termina uzorkovanja na količinu P i K u listu cv. Malvazije istarske (Vitis vinifera L.)


Palčić, Igor; Herak Ćustić, Mirjana; Petek, Marko; Karažija, Tomislav; Pasković, Igor
Utjecaj terroira i termina uzorkovanja na količinu P i K u listu cv. Malvazije istarske (Vitis vinifera L.) // Zbornik radova 51. hrvatskog i 11. međunarodnog simpozija agronoma (Proceedings of 51st Croatia and 11th International Symposium on Agriculture / Pospišil, Milan ; Vnučec, Ivan (ur.).
Zagreb: Zagreb : Motiv d.o.o., 2016. str. 400-403 (predavanje, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni)


CROSBI ID: 803529 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
Utjecaj terroira i termina uzorkovanja na količinu P i K u listu cv. Malvazije istarske (Vitis vinifera L.)
(Influence of Terroir and Sampling Time on Phosphorus and Potassium Content in cv. Istrian Malvasia (Vitis vinifera L.) Leaf)

Autori
Palčić, Igor ; Herak Ćustić, Mirjana ; Petek, Marko ; Karažija, Tomislav ; Pasković, Igor

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Radovi u zbornicima skupova, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni

Izvornik
Zbornik radova 51. hrvatskog i 11. međunarodnog simpozija agronoma (Proceedings of 51st Croatia and 11th International Symposium on Agriculture / Pospišil, Milan ; Vnučec, Ivan - Zagreb : Zagreb : Motiv d.o.o., 2016, 400-403

ISBN
978-953-7878-50-4

Skup
51. hrvatski i 11. međunarodni simpozij agronoma (51st Croatia and 11th International Symposium on Agriculture

Mjesto i datum
Opatija, Hrvatska, 15.02.2016. - 18.02.2016

Vrsta sudjelovanja
Predavanje

Vrsta recenzije
Međunarodna recenzija

Ključne riječi
fosfor; kalij; vinova loza; fenofaza; terroir
(phosphorus; potassium; grapevine; phenophase; terroir)

Sažetak
Terroir koncept predstavlja složeni sustav u kojemu su vinova loza, agroekološki uvjeti te vinogradar/vinar u interakciji. Posebno mjesto unutar terroir koncepta zauzima ishrana vinove loze. Cilj ovog rada bio je utvrditi status P i K u listu cv. Malvazije istarske. Istraživanja su provedena u četiri vinograda podignuta na četiri terroira. Količine fosfora i kalija u listu analizirane su u fenofazama cvatnje i šare tijekom 2013. i 2014. godine. Utvrđen je statistički značajan utjecaj terroira, fenofaze razvoja (termina uzorkovanja) te godine istraživanja na oba istraživana makroelementa. Utvrđene različite vrijednosti na pojedinom terroiru upućuju na potrebu prilagodbe gnojidbe specifičnostima terroira.

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
Poljoprivreda (agronomija)



POVEZANOST RADA


Ustanove:
Agronomski fakultet, Zagreb


Citiraj ovu publikaciju:

Palčić, Igor; Herak Ćustić, Mirjana; Petek, Marko; Karažija, Tomislav; Pasković, Igor
Utjecaj terroira i termina uzorkovanja na količinu P i K u listu cv. Malvazije istarske (Vitis vinifera L.) // Zbornik radova 51. hrvatskog i 11. međunarodnog simpozija agronoma (Proceedings of 51st Croatia and 11th International Symposium on Agriculture / Pospišil, Milan ; Vnučec, Ivan (ur.).
Zagreb: Zagreb : Motiv d.o.o., 2016. str. 400-403 (predavanje, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni)
Palčić, I., Herak Ćustić, M., Petek, M., Karažija, T. & Pasković, I. (2016) Utjecaj terroira i termina uzorkovanja na količinu P i K u listu cv. Malvazije istarske (Vitis vinifera L.). U: Pospišil, M. & Vnučec, I. (ur.)Zbornik radova 51. hrvatskog i 11. međunarodnog simpozija agronoma (Proceedings of 51st Croatia and 11th International Symposium on Agriculture.
@article{article, author = {Pal\v{c}i\'{c}, Igor and Herak \'{C}usti\'{c}, Mirjana and Petek, Marko and Kara\v{z}ija, Tomislav and Paskovi\'{c}, Igor}, year = {2016}, pages = {400-403}, keywords = {fosfor, kalij, vinova loza, fenofaza, terroir}, isbn = {978-953-7878-50-4}, title = {Utjecaj terroira i termina uzorkovanja na koli\v{c}inu P i K u listu cv. Malvazije istarske (Vitis vinifera L.)}, keyword = {fosfor, kalij, vinova loza, fenofaza, terroir}, publisher = {Zagreb : Motiv d.o.o.}, publisherplace = {Opatija, Hrvatska} }
@article{article, author = {Pal\v{c}i\'{c}, Igor and Herak \'{C}usti\'{c}, Mirjana and Petek, Marko and Kara\v{z}ija, Tomislav and Paskovi\'{c}, Igor}, year = {2016}, pages = {400-403}, keywords = {phosphorus, potassium, grapevine, phenophase, terroir}, isbn = {978-953-7878-50-4}, title = {Influence of Terroir and Sampling Time on Phosphorus and Potassium Content in cv. Istrian Malvasia (Vitis vinifera L.) Leaf}, keyword = {phosphorus, potassium, grapevine, phenophase, terroir}, publisher = {Zagreb : Motiv d.o.o.}, publisherplace = {Opatija, Hrvatska} }




Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font