Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 803261

DESTILACIJA U PROIZVODNJI JAKIH ALKOHOLNIH PIĆA


Ćapin, Marko
DESTILACIJA U PROIZVODNJI JAKIH ALKOHOLNIH PIĆA, 2014., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb


CROSBI ID: 803261 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
DESTILACIJA U PROIZVODNJI JAKIH ALKOHOLNIH PIĆA
(DISTILLATION IN THE PRODUCTION OF SPIRIT DRINKS)

Autori
Ćapin, Marko

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad, preddiplomski

Fakultet
Prehrambeno-biotehnološki fakultet

Mjesto
Zagreb

Datum
01.09

Godina
2014

Stranica
24

Mentor
Mrvčić, Jasna

Ključne riječi
jaka alkoholna pića; destilacija
(spirits; distillation)

Sažetak
Cilj ovog rada bio je proučiti proces destilacije u procesu proizvodnje prirodnih jakih alkoholnih pića (JAP). Destilacija je tehnološka operacija kojom se tekuća smjesa hlapivih komponenata isparavanjem i naknadnim ukapljivanjem para razdvaja na relativno čiste komponente. Nakon procesa alkoholnog vrenja, komina se destilira kako bi se etanol i poželjne komponente arome odjelile od ostalih sastojaka komine. Premda fermentacija ima presudan značaj u sintezi spojeva arome, proces destilacije u proizvodnji JAP je ključan i specifičan i treba ga provesti na način da se u sirovom destilatu nađe što više poželjnih komponenti JAP, a u najvećoj mogućoj mjeri izbjegne nastajanje i prenošenje negativnih spojeva arome u sirovi destilat. U radu je dat pregled spojeva koji čine primarnu, sekundarnu i tercijarnu aromu JAP. Također, date su osnovne teorijske pretpostavke procesa destilacije i pregled destilacijskih postupaka i opreme koja se koriste u proizvodnji JAP.

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
Biotehnologija, Prehrambena tehnologija



POVEZANOST RADA


Ustanove:
Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb

Profili:

Avatar Url Jasna Mrvčić (mentor)


Citiraj ovu publikaciju:

Ćapin, Marko
DESTILACIJA U PROIZVODNJI JAKIH ALKOHOLNIH PIĆA, 2014., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
Ćapin, M. (2014) 'DESTILACIJA U PROIZVODNJI JAKIH ALKOHOLNIH PIĆA', diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb.
@phdthesis{phdthesis, author = {\'{C}apin, Marko}, year = {2014}, pages = {24}, keywords = {jaka alkoholna pi\'{c}a, destilacija}, title = {DESTILACIJA U PROIZVODNJI JAKIH ALKOHOLNIH PI\'{C}A}, keyword = {jaka alkoholna pi\'{c}a, destilacija}, publisherplace = {Zagreb} }
@phdthesis{phdthesis, author = {\'{C}apin, Marko}, year = {2014}, pages = {24}, keywords = {spirits, distillation}, title = {DISTILLATION IN THE PRODUCTION OF SPIRIT DRINKS}, keyword = {spirits, distillation}, publisherplace = {Zagreb} }




Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font