Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 803130

Utjecaj procesnih vrijednosti i vrsta membrana na mikrofiltraciju mlijeka


Borović, A., Kršev, Lj., Landeka, I.
Utjecaj procesnih vrijednosti i vrsta membrana na mikrofiltraciju mlijeka // Mljekarstvo, 43 (1993), 175-184 (podatak o recenziji nije dostupan, članak, znanstveni)


CROSBI ID: 803130 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
Utjecaj procesnih vrijednosti i vrsta membrana na mikrofiltraciju mlijeka
(Influence of processes' value and type of membranes on the microfiltration of milk)

Autori
Borović, A., Kršev, Lj., Landeka, I.

Izvornik
Mljekarstvo (0026-704X) 43 (1993); 175-184

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Radovi u časopisima, članak, znanstveni

Ključne riječi
obrano mlijeko; mikrofiltracija; procesne vrijednosti procesa; sastav permeata i retentata
(skim milk; microfiltration; values of microfiltration process; composition of permeat and retentat)

Sažetak
Istraživan je utjecaj procesnih vrijednosti mikrofiltracije (MF) (tlak, temperatura, veličina pora membrana) na protok permeata obranog mlijeka preko pločastih membrana IIgeneracije tipa GRM 1, 0 PP i GRM2, 0 PP. Određen je sastav mlijeka i zatim permeata (mikrofiltrat) i retentata nakon procesa MF. Optimalni protok permeata obranog mlijeka, uz minimalnu retenciju proteina, postiže se pri 40°Ci ulaznom tlaku 2 bara. Uočena je promjena količine sastojaka u suhoj tvari permeata u odnosu na suhu tvar mlijeka. Povećava se udio laktoze, a smanjuje udio proteina. Količina sastojaka u permeatu mlijeka ovisi o veličini pora upotrebljenih membrana.

Izvorni jezik
Hrvatski



POVEZANOST RADA



Citiraj ovu publikaciju:

Borović, A., Kršev, Lj., Landeka, I.
Utjecaj procesnih vrijednosti i vrsta membrana na mikrofiltraciju mlijeka // Mljekarstvo, 43 (1993), 175-184 (podatak o recenziji nije dostupan, članak, znanstveni)
Borović, A., Kršev, Lj., Landeka, I. (1993) Utjecaj procesnih vrijednosti i vrsta membrana na mikrofiltraciju mlijeka. Mljekarstvo, 43, 175-184.
@article{article, year = {1993}, pages = {175-184}, keywords = {obrano mlijeko, mikrofiltracija, procesne vrijednosti procesa, sastav permeata i retentata}, journal = {Mljekarstvo}, volume = {43}, issn = {0026-704X}, title = {Utjecaj procesnih vrijednosti i vrsta membrana na mikrofiltraciju mlijeka}, keyword = {obrano mlijeko, mikrofiltracija, procesne vrijednosti procesa, sastav permeata i retentata} }
@article{article, year = {1993}, pages = {175-184}, keywords = {skim milk, microfiltration, values of microfiltration process, composition of permeat and retentat}, journal = {Mljekarstvo}, volume = {43}, issn = {0026-704X}, title = {Influence of processes' value and type of membranes on the microfiltration of milk}, keyword = {skim milk, microfiltration, values of microfiltration process, composition of permeat and retentat} }

Uključenost u ostale bibliografske baze podataka::


  • AGRICOLA
  • CAB abstract





Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font