Pregled bibliografske jedinice broj: 802831
Utjecaj genotipa ozime pšenice na mlinsko-pekarska svojstva u Mlin-Majić d.o.o. Odžak
Utjecaj genotipa ozime pšenice na mlinsko-pekarska svojstva u Mlin-Majić d.o.o. Odžak, 2013., diplomski rad, diplomski, Poljoprivredni fakultet u Osijeku, Osijek
CROSBI ID: 802831 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca
Naslov
Utjecaj genotipa ozime pšenice na mlinsko-pekarska
svojstva u Mlin-Majić d.o.o. Odžak
(Influence of winter wheat genotypes on milling and
baking traits in Mlin-Majić d.o.o. in Odžak)
Autori
Majić, Mario
Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad, diplomski
Fakultet
Poljoprivredni fakultet u Osijeku
Mjesto
Osijek
Datum
29.10
Godina
2013
Stranica
53
Mentor
Guberac, Vlado
Ključne riječi
pšenica ; kvaliteta ; pekarske osobine
(wheat ; quality ; baking traits)
Sažetak
Radom su ispitana svojstva pšenice povezana s mlinsko-pekarskom kvalitetom - hektolitarska masa, apsolutna masa, staklavost zrna, sadržaj vlage u pšenici, sadržaj primjesa. Provedeno je probno mljevenje pšenice te je određen sadržaj vlažnog glutena i pepela.
Izvorni jezik
Hrvatski
Znanstvena područja
Poljoprivreda (agronomija)
POVEZANOST RADA
Projekti:
079-0730718-0259 - Genotip i stresni učinci u proizvodnji i kvaliteti sjemena pšenice i ječma (Guberac, Vlado, MZOS ) ( CroRIS)
Ustanove:
Fakultet agrobiotehničkih znanosti Osijek
Profili:
Vlado Guberac
(mentor)