Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 802757

Genius loci - pitanje zavičajnosti u dalmatinskoj kuhinji i umjetnosti


Prijatelj Pavičić, Ivana
Genius loci - pitanje zavičajnosti u dalmatinskoj kuhinji i umjetnosti // Europa NEU denken
Dubrovnik, Hrvatska, 2015. (predavanje, nije recenziran, cjeloviti rad (in extenso), stručni)


CROSBI ID: 802757 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
Genius loci - pitanje zavičajnosti u dalmatinskoj kuhinji i umjetnosti
(GENIUS LOCI IN DALMATIAN CUISINE AND VISUAL ARTS)

Autori
Prijatelj Pavičić, Ivana

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Radovi u zbornicima skupova, cjeloviti rad (in extenso), stručni

Izvornik
Europa NEU denken / - , 2015

Skup
Europa NEU Denken. Michael Fischer Symposion 2015

Mjesto i datum
Dubrovnik, Hrvatska, 09.10.2015. - 11.10.2015

Vrsta sudjelovanja
Predavanje

Vrsta recenzije
Nije recenziran

Ključne riječi
Karamanove definicije provincijskog; perifernog i graničnog; turistifikacija dalmatinske gastronomije; dalmatinska gastronomska baština
(Karaman’s definition of terms provincial; peripheral and bordering; touristified Dalmatian gastronomy; Dalmatian gastronomic heritage)

Sažetak
Kao što se u dalmatinskoj povijesti umjetnosti piše o raznovrsnim oblicima umjetničkoga transfera sa Zapada i sa Istoka, o sličnim fenomenima koji su posljedica gastronomskog transfera na relaciji Istok-Zapad pišu i dalmatinski gastronomski povjesničari. U radu se autorica bavi oblicima prodora i prihvaćanja/recepcije istočnoga i zapadnog umjetničkog kanona u Dalmaciji, i pitanjima heteronomije ili autonomije u dalmatinskoj kuhinji.

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
Etnologija i antropologija



POVEZANOST RADA


Ustanove:
Filozofski fakultet u Splitu

Profili:

Avatar Url Ivana Prijatelj-Pavičić (autor)


Citiraj ovu publikaciju:

Prijatelj Pavičić, Ivana
Genius loci - pitanje zavičajnosti u dalmatinskoj kuhinji i umjetnosti // Europa NEU denken
Dubrovnik, Hrvatska, 2015. (predavanje, nije recenziran, cjeloviti rad (in extenso), stručni)
Prijatelj Pavičić, I. (2015) Genius loci - pitanje zavičajnosti u dalmatinskoj kuhinji i umjetnosti. U: Europa NEU denken.
@article{article, author = {Prijatelj Pavi\v{c}i\'{c}, Ivana}, year = {2015}, keywords = {Karamanove definicije provincijskog, perifernog i grani\v{c}nog, turistifikacija dalmatinske gastronomije, dalmatinska gastronomska ba\v{s}tina}, title = {Genius loci - pitanje zavi\v{c}ajnosti u dalmatinskoj kuhinji i umjetnosti}, keyword = {Karamanove definicije provincijskog, perifernog i grani\v{c}nog, turistifikacija dalmatinske gastronomije, dalmatinska gastronomska ba\v{s}tina}, publisherplace = {Dubrovnik, Hrvatska} }
@article{article, author = {Prijatelj Pavi\v{c}i\'{c}, Ivana}, year = {2015}, keywords = {Karaman’s definition of terms provincial, peripheral and bordering, touristified Dalmatian gastronomy, Dalmatian gastronomic heritage}, title = {GENIUS LOCI IN DALMATIAN CUISINE AND VISUAL ARTS}, keyword = {Karaman’s definition of terms provincial, peripheral and bordering, touristified Dalmatian gastronomy, Dalmatian gastronomic heritage}, publisherplace = {Dubrovnik, Hrvatska} }




Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font