Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 802332

Ponuda vina u zagrebačkim ugostiteljskim objektima i zadovoljstvo potrošača tom ponudom


Linarić, Romana
Ponuda vina u zagrebačkim ugostiteljskim objektima i zadovoljstvo potrošača tom ponudom, 2015., diplomski rad, Agronomski fakultet, Zagreb


CROSBI ID: 802332 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
Ponuda vina u zagrebačkim ugostiteljskim objektima i zadovoljstvo potrošača tom ponudom
(Wine offer in Zagreb restaurants and consumers' satisfaction with that offer)

Autori
Linarić, Romana

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad

Fakultet
Agronomski fakultet

Mjesto
Zagreb

Datum
30.09

Godina
2015

Stranica
36

Mentor
Cerjak, Marija

Ključne riječi
ponuda vina;; potrošači; vinska karta; ugostiteljski objekti; anketa; dubinski intervju
(wine offer; consumers; wine menu; restaurants; survey; in-depth interview)

Sažetak
Posljednjih godina Zagreb posjećuju brojni turisti sa zavidnom kulturom pijenja vina. Stalnim širenjem vinske kulture i sve zahtjevnijim konzumentima, vinska ponuda i prodaja na jedan se vrlo kreativan način razvija. Ponuda vina u ugostiteljskim objektima u Hrvatskoj je relativno ograničena. Tek manji broj ugostiteljskih objekata nudi širok asortiman vina, dok se ponuda većine ugostiteljskih objekata svodi na najviše desetak, često istih vina. Vina se uglavnom nude u buteljama, a znatno rjeđe se prodaju na čaše. Takav suženi izbor vinske karte ne može u dovoljnoj mjeri zadovoljiti potrošače /goste ugostiteljskih objekata što ih može odbiti od konzumacije vina. Hrvatska ima dobre pedološke i klimatske uvijete za proizvodnju grožđa i vina, a postignuta je i zavidna proizvodnja ne samo u količini već i u kvaliteti vina. Svrha i cilj ovog rada je istražiti ponudu vina, te analizirati prezentaciju i prodaju vina u zagrebačkim ugostiteljskim objektima, kao i zadovoljstvo potrošača tom ponudom. U svrhu ovog istraživanja korištene su metode anketiranja i dubinskog intervjuiranja. Anketiranjem su ispitani stavovi i mišljenja potrošača o ponudi vina u različitim ugostiteljskim objektima, dok su intervjuiranjem ispitani ugostitelji o čimbenicima koji utječu na odabir vina koja ulaze u ponudu.

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
Ekonomija



POVEZANOST RADA


Ustanove:
Agronomski fakultet, Zagreb

Profili:

Avatar Url Marija Cerjak (mentor)


Citiraj ovu publikaciju:

Linarić, Romana
Ponuda vina u zagrebačkim ugostiteljskim objektima i zadovoljstvo potrošača tom ponudom, 2015., diplomski rad, Agronomski fakultet, Zagreb
Linarić, R. (2015) 'Ponuda vina u zagrebačkim ugostiteljskim objektima i zadovoljstvo potrošača tom ponudom', diplomski rad, Agronomski fakultet, Zagreb.
@phdthesis{phdthesis, author = {Linari\'{c}, Romana}, year = {2015}, pages = {36}, keywords = {ponuda vina, , potro\v{s}a\v{c}i, vinska karta, ugostiteljski objekti, anketa, dubinski intervju}, title = {Ponuda vina u zagreba\v{c}kim ugostiteljskim objektima i zadovoljstvo potro\v{s}a\v{c}a tom ponudom}, keyword = {ponuda vina, , potro\v{s}a\v{c}i, vinska karta, ugostiteljski objekti, anketa, dubinski intervju}, publisherplace = {Zagreb} }
@phdthesis{phdthesis, author = {Linari\'{c}, Romana}, year = {2015}, pages = {36}, keywords = {wine offer, consumers, wine menu, restaurants, survey, in-depth interview}, title = {Wine offer in Zagreb restaurants and consumers' satisfaction with that offer}, keyword = {wine offer, consumers, wine menu, restaurants, survey, in-depth interview}, publisherplace = {Zagreb} }




Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font