Pregled bibliografske jedinice broj: 799917
Tehnologije tova goveda u različitim gospodarskim i agrookolišnim uvjetima
Tehnologije tova goveda u različitim gospodarskim i agrookolišnim uvjetima // Zbornik radova XI Savjetovanja uzgajivača goveda u RH / Bulić, Vesna (ur.).
Zagreb: Hrvatska poljoprivredna agencija (HPA), 2016. str. 59-68 (predavanje, domaća recenzija, cjeloviti rad (in extenso), stručni)
CROSBI ID: 799917 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca
Naslov
Tehnologije tova goveda u različitim gospodarskim i agrookolišnim uvjetima
(The technology of beef production in different economic and agro environmental conditions)
Autori
Ivanković, Ante ; Konjačić, Miljenko
Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Radovi u zbornicima skupova, cjeloviti rad (in extenso), stručni
Izvornik
Zbornik radova XI Savjetovanja uzgajivača goveda u RH
/ Bulić, Vesna - Zagreb : Hrvatska poljoprivredna agencija (HPA), 2016, 59-68
Skup
XI Savjetovanje uzgajivača goveda u RH
Mjesto i datum
Ivanić Grad, Hrvatska, 28.01.2016. - 29.01.2016
Vrsta sudjelovanja
Predavanje
Vrsta recenzije
Domaća recenzija
Ključne riječi
govedarstvo; proizvodnja mesa; tehnologije; okruženje; optimizacija
(cattle breeding; beef production; technology; environment; optimization)
Sažetak
Tehnologije tova goveda u Hrvatskoj temelje se na tradicijskim iskustvima oplemenjenim novim saznanjima, prilagođenim agrookolišnim i gospodarskim uvjetima, dostupnim pasminama i drugim faktorima. Nastojanje održavanja konkurentnosti proizvodnje i kvalitete mesa stalno se nameće pitanje o mogućim načinima unapređenja tehnologija proizvodnje i genotipova u zadanom okruženju, prilagodbe liberalizaciji EU i globalnog tržišta, novim marketinškim pristupima te osmišljavanju novih specifičnih serija proizvodnje. Stoga je u ovom radu učinjen osvrt aktualne tehnologije proizvodnje goveđeg mesa te moguće mjere unapređenja konkurentnosti iste.
Izvorni jezik
Hrvatski
Znanstvena područja
Poljoprivreda (agronomija)
POVEZANOST RADA
Ustanove:
Agronomski fakultet, Zagreb