Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 799613

Pekarski proizvodi na osnovi lisnatog tijesta


Farago, Nives
Pekarski proizvodi na osnovi lisnatog tijesta, 2015., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, Osijek


CROSBI ID: 799613 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
Pekarski proizvodi na osnovi lisnatog tijesta
(Bakery products based on the puff dough)

Autori
Farago, Nives

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad, preddiplomski

Fakultet
Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek

Mjesto
Osijek

Datum
30.09

Godina
2015

Stranica
24

Mentor
Koceva Komlenić, Daliborka

Ključne riječi
kvasno lisnato tijesto ; beskvasno lisnato tijesto ; zamrznuto lisnato tijesto
(yeasted puff dough ; unyeasted puff dough ; frozen puff dough)

Sažetak
Proizvodnja lisnatog tijesta zahtjeva vještine temeljene na eksperimentalnim dostignućima kroz različite recepture i tehnologije vođenja procesa. Razlikujemo kvasno i beskvasno lisnato tijesto koje može biti hlađeno ili zamrznuto, nenadjeveno ili nadjeveno slatkim, odnosno slanim nadjevom. Lisnato tijesto sastoji se od devet sastojaka koje varijacijom daju niz različitih slanih, odnosno slatkih proizvoda. Sve komponente su podjednako važne, jer o njima ovisi koji finalni proizvod ćemo dobiti, ali bez dobrog brašna nema ni dobrog finalnog proizvoda. Cilj ovog rada je predstaviti neke proizvode od lisnatog tijesta, te tehnologije dobijanja lisnatog tijesta.

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
Prehrambena tehnologija



POVEZANOST RADA


Ustanove:
Prehrambeno-tehnološki fakultet, Osijek

Profili:

Avatar Url Daliborka Koceva Komlenić (mentor)

Poveznice na cjeloviti tekst rada:

repozitorij.ptfos.hr urn.nsk.hr

Citiraj ovu publikaciju:

Farago, Nives
Pekarski proizvodi na osnovi lisnatog tijesta, 2015., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, Osijek
Farago, N. (2015) 'Pekarski proizvodi na osnovi lisnatog tijesta', diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, Osijek.
@phdthesis{phdthesis, author = {Farago, Nives}, year = {2015}, pages = {24}, keywords = {kvasno lisnato tijesto, beskvasno lisnato tijesto, zamrznuto lisnato tijesto}, title = {Pekarski proizvodi na osnovi lisnatog tijesta}, keyword = {kvasno lisnato tijesto, beskvasno lisnato tijesto, zamrznuto lisnato tijesto}, publisherplace = {Osijek} }
@phdthesis{phdthesis, author = {Farago, Nives}, year = {2015}, pages = {24}, keywords = {yeasted puff dough, unyeasted puff dough, frozen puff dough}, title = {Bakery products based on the puff dough}, keyword = {yeasted puff dough, unyeasted puff dough, frozen puff dough}, publisherplace = {Osijek} }




Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font