Pregled bibliografske jedinice broj: 799613
Pekarski proizvodi na osnovi lisnatog tijesta
Pekarski proizvodi na osnovi lisnatog tijesta, 2015., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, Osijek
CROSBI ID: 799613 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca
Naslov
Pekarski proizvodi na osnovi lisnatog tijesta
(Bakery products based on the puff dough)
Autori
Farago, Nives
Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad, preddiplomski
Fakultet
Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek
Mjesto
Osijek
Datum
30.09
Godina
2015
Stranica
24
Mentor
Koceva Komlenić, Daliborka
Ključne riječi
kvasno lisnato tijesto ; beskvasno lisnato tijesto ; zamrznuto lisnato tijesto
(yeasted puff dough ; unyeasted puff dough ; frozen puff dough)
Sažetak
Proizvodnja lisnatog tijesta zahtjeva vještine temeljene na eksperimentalnim dostignućima kroz različite recepture i tehnologije vođenja procesa. Razlikujemo kvasno i beskvasno lisnato tijesto koje može biti hlađeno ili zamrznuto, nenadjeveno ili nadjeveno slatkim, odnosno slanim nadjevom. Lisnato tijesto sastoji se od devet sastojaka koje varijacijom daju niz različitih slanih, odnosno slatkih proizvoda. Sve komponente su podjednako važne, jer o njima ovisi koji finalni proizvod ćemo dobiti, ali bez dobrog brašna nema ni dobrog finalnog proizvoda. Cilj ovog rada je predstaviti neke proizvode od lisnatog tijesta, te tehnologije dobijanja lisnatog tijesta.
Izvorni jezik
Hrvatski
Znanstvena područja
Prehrambena tehnologija
POVEZANOST RADA
Ustanove:
Prehrambeno-tehnološki fakultet, Osijek
Profili:
Daliborka Koceva Komlenić
(mentor)