Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 799239

A NEW POSSIBILITY FOR QUANTIFICATION OF AMYLASE ACTIVITY IN BARLEY


Karnaš, Maja; Sakač, Nikola; Sak-Bosnar, Milan; Jozanović, Marija
A NEW POSSIBILITY FOR QUANTIFICATION OF AMYLASE ACTIVITY IN BARLEY // OKOLIŠNO PRIHVATLJIVA PROIZVODNJA KVALITETNE I SIGURNE HRANE / Kralik, Gordana (ur.).
Osijek, 2015. str. 73-74 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni)


CROSBI ID: 799239 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
A NEW POSSIBILITY FOR QUANTIFICATION OF AMYLASE ACTIVITY IN BARLEY

Autori
Karnaš, Maja ; Sakač, Nikola ; Sak-Bosnar, Milan ; Jozanović, Marija

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Sažeci sa skupova, sažetak, znanstveni

Izvornik
OKOLIŠNO PRIHVATLJIVA PROIZVODNJA KVALITETNE I SIGURNE HRANE / Kralik, Gordana - Osijek, 2015, 73-74

ISBN
978-953-7871-51-2

Skup
5. Znanstveno-stručni skup OKOLIŠNO PRIHVATLJIVA PROIZVODNJA KVALITETNE I SIGURNE HRANE

Mjesto i datum
Osijek, Hrvatska, 11.12.2015

Vrsta sudjelovanja
Poster

Vrsta recenzije
Međunarodna recenzija

Ključne riječi
barley ; malt ; potentiometry

Sažetak
The aim of this study was a preliminary test of a new method for fast determination of barley malt alpha amylase activity, suitable for routine analysis in breweries. The method is based on amylolytic hydrolysis of formed starch- triiodide complex and measurement of released triiodide ion by using platinum redox sensor as a potentiometric detector. The amount of released triiodide ion is proportional to amylase activity.

Izvorni jezik
Engleski

Znanstvena područja
Kemija



POVEZANOST RADA


Ustanove:
Sveučilište u Osijeku - Odjel za kemiju

Profili:

Avatar Url Maja Karnaš (autor)

Avatar Url Nikola Sakač (autor)

Avatar Url Milan Sak-Bosnar (autor)

Avatar Url Marija Jozanović (autor)


Citiraj ovu publikaciju:

Karnaš, Maja; Sakač, Nikola; Sak-Bosnar, Milan; Jozanović, Marija
A NEW POSSIBILITY FOR QUANTIFICATION OF AMYLASE ACTIVITY IN BARLEY // OKOLIŠNO PRIHVATLJIVA PROIZVODNJA KVALITETNE I SIGURNE HRANE / Kralik, Gordana (ur.).
Osijek, 2015. str. 73-74 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni)
Karnaš, M., Sakač, N., Sak-Bosnar, M. & Jozanović, M. (2015) A NEW POSSIBILITY FOR QUANTIFICATION OF AMYLASE ACTIVITY IN BARLEY. U: Kralik, G. (ur.)OKOLIŠNO PRIHVATLJIVA PROIZVODNJA KVALITETNE I SIGURNE HRANE.
@article{article, author = {Karna\v{s}, Maja and Saka\v{c}, Nikola and Sak-Bosnar, Milan and Jozanovi\'{c}, Marija}, editor = {Kralik, G.}, year = {2015}, pages = {73-74}, keywords = {barley, malt, potentiometry}, isbn = {978-953-7871-51-2}, title = {A NEW POSSIBILITY FOR QUANTIFICATION OF AMYLASE ACTIVITY IN BARLEY}, keyword = {barley, malt, potentiometry}, publisherplace = {Osijek, Hrvatska} }
@article{article, author = {Karna\v{s}, Maja and Saka\v{c}, Nikola and Sak-Bosnar, Milan and Jozanovi\'{c}, Marija}, editor = {Kralik, G.}, year = {2015}, pages = {73-74}, keywords = {barley, malt, potentiometry}, isbn = {978-953-7871-51-2}, title = {A NEW POSSIBILITY FOR QUANTIFICATION OF AMYLASE ACTIVITY IN BARLEY}, keyword = {barley, malt, potentiometry}, publisherplace = {Osijek, Hrvatska} }




Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font