Pregled bibliografske jedinice broj: 799239
A NEW POSSIBILITY FOR QUANTIFICATION OF AMYLASE ACTIVITY IN BARLEY
A NEW POSSIBILITY FOR QUANTIFICATION OF AMYLASE ACTIVITY IN BARLEY // OKOLIŠNO PRIHVATLJIVA PROIZVODNJA KVALITETNE I SIGURNE HRANE / Kralik, Gordana (ur.).
Osijek, 2015. str. 73-74 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni)
CROSBI ID: 799239 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca
Naslov
A NEW POSSIBILITY FOR QUANTIFICATION OF AMYLASE ACTIVITY IN BARLEY
Autori
Karnaš, Maja ; Sakač, Nikola ; Sak-Bosnar, Milan ; Jozanović, Marija
Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Sažeci sa skupova, sažetak, znanstveni
Izvornik
OKOLIŠNO PRIHVATLJIVA PROIZVODNJA KVALITETNE I SIGURNE HRANE
/ Kralik, Gordana - Osijek, 2015, 73-74
ISBN
978-953-7871-51-2
Skup
5. Znanstveno-stručni skup OKOLIŠNO PRIHVATLJIVA PROIZVODNJA KVALITETNE I SIGURNE HRANE
Mjesto i datum
Osijek, Hrvatska, 11.12.2015
Vrsta sudjelovanja
Poster
Vrsta recenzije
Međunarodna recenzija
Ključne riječi
barley ; malt ; potentiometry
Sažetak
The aim of this study was a preliminary test of a new method for fast determination of barley malt alpha amylase activity, suitable for routine analysis in breweries. The method is based on amylolytic hydrolysis of formed starch- triiodide complex and measurement of released triiodide ion by using platinum redox sensor as a potentiometric detector. The amount of released triiodide ion is proportional to amylase activity.
Izvorni jezik
Engleski
Znanstvena područja
Kemija
POVEZANOST RADA
Ustanove:
Sveučilište u Osijeku - Odjel za kemiju