Pregled bibliografske jedinice broj: 799052
Izvozni potencijal "ABC" krem sira, Belje d.d.
Izvozni potencijal "ABC" krem sira, Belje d.d., 2015., diplomski rad, diplomski, Poljoprivredni fakultet, Osijek
CROSBI ID: 799052 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca
Naslov
Izvozni potencijal "ABC" krem sira, Belje d.d.
(Export potential of "ABC" fresh cream cheese,
Belje d.d.)
Autori
Gorup, Igor
Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad, diplomski
Fakultet
Poljoprivredni fakultet
Mjesto
Osijek
Datum
17.07
Godina
2015
Stranica
38
Mentor
Lončarić, Ružica
Ključne riječi
Belje ; mlijeko ; sir ; izvoz ; tržište
(Belje ; milk ; cheese ; export market)
Sažetak
U ovom radu istraženi su čimbenici izvoznog potencijala ABC krem sira. Analizirana je proizvodnja, prodaja u Hrvatskoj i tržišni potencijali u Srbiji, Crnoj Gori, Slovačkoj i ostalim zemljama. Ulaskom Hrvatske u Europsku Uniju izvoz ABC svježeg krem sira znatno je porastao te bilježi veći porast na stranim tržištima nego u Hrvatskoj. Najveći izvoz ABC svježeg krem sira je na tržištu Bosne i Hercegovine koji iznosi preko 60% od ukupnog izvoza. Od 2011.godine do 2014.godine prodaja i izvoz ABC svježeg krem sira kontinuirano raste, kako na domaćem tržištu tako i na stranim tržištima. Tijekom godine izvoz i prodaja ABC svježeg krem sira rastu više nego prodaja na domaćem tržištu. U budućnosti Belje d.d. planira i dalje povećati svoje poslovanje i plasman ABC svježeg krem sira na nova tržišta kao što su Ujedinjeni Arapski Emirati.
Izvorni jezik
Hrvatski
Znanstvena područja
Poljoprivreda (agronomija)
POVEZANOST RADA
Ustanove:
Fakultet agrobiotehničkih znanosti Osijek
Profili:
Ružica Lončarić
(mentor)