Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 799052

Izvozni potencijal "ABC" krem sira, Belje d.d.


Gorup, Igor
Izvozni potencijal "ABC" krem sira, Belje d.d., 2015., diplomski rad, diplomski, Poljoprivredni fakultet, Osijek


CROSBI ID: 799052 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
Izvozni potencijal "ABC" krem sira, Belje d.d.
(Export potential of "ABC" fresh cream cheese, Belje d.d.)

Autori
Gorup, Igor

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad, diplomski

Fakultet
Poljoprivredni fakultet

Mjesto
Osijek

Datum
17.07

Godina
2015

Stranica
38

Mentor
Lončarić, Ružica

Ključne riječi
Belje ; mlijeko ; sir ; izvoz ; tržište
(Belje ; milk ; cheese ; export market)

Sažetak
U ovom radu istraženi su čimbenici izvoznog potencijala ABC krem sira. Analizirana je proizvodnja, prodaja u Hrvatskoj i tržišni potencijali u Srbiji, Crnoj Gori, Slovačkoj i ostalim zemljama. Ulaskom Hrvatske u Europsku Uniju izvoz ABC svježeg krem sira znatno je porastao te bilježi veći porast na stranim tržištima nego u Hrvatskoj. Najveći izvoz ABC svježeg krem sira je na tržištu Bosne i Hercegovine koji iznosi preko 60% od ukupnog izvoza. Od 2011.godine do 2014.godine prodaja i izvoz ABC svježeg krem sira kontinuirano raste, kako na domaćem tržištu tako i na stranim tržištima. Tijekom godine izvoz i prodaja ABC svježeg krem sira rastu više nego prodaja na domaćem tržištu. U budućnosti Belje d.d. planira i dalje povećati svoje poslovanje i plasman ABC svježeg krem sira na nova tržišta kao što su Ujedinjeni Arapski Emirati.

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
Poljoprivreda (agronomija)



POVEZANOST RADA


Ustanove:
Fakultet agrobiotehničkih znanosti Osijek

Profili:

Avatar Url Ružica Lončarić (mentor)


Citiraj ovu publikaciju:

Gorup, Igor
Izvozni potencijal "ABC" krem sira, Belje d.d., 2015., diplomski rad, diplomski, Poljoprivredni fakultet, Osijek
Gorup, I. (2015) 'Izvozni potencijal "ABC" krem sira, Belje d.d.', diplomski rad, diplomski, Poljoprivredni fakultet, Osijek.
@phdthesis{phdthesis, author = {Gorup, Igor}, year = {2015}, pages = {38}, keywords = {Belje, mlijeko, sir, izvoz, tr\v{z}i\v{s}te}, title = {Izvozni potencijal "ABC" krem sira, Belje d.d.}, keyword = {Belje, mlijeko, sir, izvoz, tr\v{z}i\v{s}te}, publisherplace = {Osijek} }
@phdthesis{phdthesis, author = {Gorup, Igor}, year = {2015}, pages = {38}, keywords = {Belje, milk, cheese, export market}, title = {Export potential of "ABC" fresh cream cheese, Belje d.d.}, keyword = {Belje, milk, cheese, export market}, publisherplace = {Osijek} }




Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font