Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 797425

Analiza prerade šećerne repe u tvornici šećera Viro d.d. od 2009. do 2012. godine


Vučićević, Sanela
Analiza prerade šećerne repe u tvornici šećera Viro d.d. od 2009. do 2012. godine, 2013., diplomski rad, preddiplomski, Poljoprivredni fakultet u Osijeku, Osijek


CROSBI ID: 797425 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
Analiza prerade šećerne repe u tvornici šećera Viro d.d. od 2009. do 2012. godine
(Analysis of sugar beet processing in sugar factory Viro Inc. since 2009 by 2012)

Autori
Vučićević, Sanela

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad, preddiplomski

Fakultet
Poljoprivredni fakultet u Osijeku

Mjesto
Osijek

Datum
15.07

Godina
2013

Stranica
37

Mentor
Rozman, Vlatka

Ključne riječi
šećerna repa ; šećerna trska ; šećer ; melasa ; repni rezanci ; tehnološki proces proizvodnje šećera
(sugar beet ; sugar cane ; sugar ; molasses ; sugar beet noodle ; technological process of sugar production)

Sažetak
Obavljeno je analiziranje prerade šećera u šećerani Viro d.d. u razdoblju od četiri godine, od 2009. do 2012. godine. Uspoređena je prerada šećerne repe s obzirom na količinu proizvedenog šećera i nusproizvoda (melasa i rezanac) tijekom četiri godine. Prikazana je proizvodnja šećera kroz dvije kampanje godišnje. Analizirana je količina gotovog proizvoda (šećera) i nusproizvoda (melase i rezanca) po godinama za šećernu repu, te količina šećera i nusproizvoda za šećernu trsku. Količina šećera iz šećerne repe kretala se od 53300000 kg do 79368000 kg, količina melase se kretala od 17495000 kg do 22544000 kg, a količina repnih rezanaca dobivenih iz šećerne repe se kretala od 13000000 kg do 28900000 kg. Utjecaj vremenskih prilika na pojedine proizvodne godine je bio značajan na prinos šećera i nusproizvoda, te je upravo zbog toga 2010. godina bila najbolja. Količina šećera iz šećerne trske se kretala od 49900000 kg do 78558000 kg, a količina melase od 2212000 kg do 3500000 kg.

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
Poljoprivreda (agronomija)



POVEZANOST RADA


Ustanove:
Fakultet agrobiotehničkih znanosti Osijek

Profili:

Avatar Url Vlatka Rozman (mentor)


Citiraj ovu publikaciju:

Vučićević, Sanela
Analiza prerade šećerne repe u tvornici šećera Viro d.d. od 2009. do 2012. godine, 2013., diplomski rad, preddiplomski, Poljoprivredni fakultet u Osijeku, Osijek
Vučićević, S. (2013) 'Analiza prerade šećerne repe u tvornici šećera Viro d.d. od 2009. do 2012. godine', diplomski rad, preddiplomski, Poljoprivredni fakultet u Osijeku, Osijek.
@phdthesis{phdthesis, author = {Vu\v{c}i\'{c}evi\'{c}, Sanela}, year = {2013}, pages = {37}, keywords = {\v{s}e\'{c}erna repa, \v{s}e\'{c}erna trska, \v{s}e\'{c}er, melasa, repni rezanci, tehnolo\v{s}ki proces proizvodnje \v{s}e\'{c}era}, title = {Analiza prerade \v{s}e\'{c}erne repe u tvornici \v{s}e\'{c}era Viro d.d. od 2009. do 2012. godine}, keyword = {\v{s}e\'{c}erna repa, \v{s}e\'{c}erna trska, \v{s}e\'{c}er, melasa, repni rezanci, tehnolo\v{s}ki proces proizvodnje \v{s}e\'{c}era}, publisherplace = {Osijek} }
@phdthesis{phdthesis, author = {Vu\v{c}i\'{c}evi\'{c}, Sanela}, year = {2013}, pages = {37}, keywords = {sugar beet, sugar cane, sugar, molasses, sugar beet noodle, technological process of sugar production}, title = {Analysis of sugar beet processing in sugar factory Viro Inc. since 2009 by 2012}, keyword = {sugar beet, sugar cane, sugar, molasses, sugar beet noodle, technological process of sugar production}, publisherplace = {Osijek} }




Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font