Pregled bibliografske jedinice broj: 797420
Proizvodnja i načini skladištenja konzumnog krumpira na OPG-u Kolarić
Proizvodnja i načini skladištenja konzumnog krumpira na OPG-u Kolarić, 2015., diplomski rad, preddiplomski, Poljoprivredni fakultet u Osijeku, Osijek
CROSBI ID: 797420 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca
Naslov
Proizvodnja i načini skladištenja konzumnog krumpira na OPG-u Kolarić
(Production and storage potato on family farm Kolarić)
Autori
Kolarić, Anja
Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad, preddiplomski
Fakultet
Poljoprivredni fakultet u Osijeku
Mjesto
Osijek
Datum
29.09
Godina
2015
Stranica
37
Mentor
Liška, Anita
Ključne riječi
krumpir ; proizvodnja ; skladištenje ; OPG Kolarić
(potato ; production ; storing ; family farm Kolarić)
Sažetak
Krumpir je jedna od najintenzivnijih ratarskih, ali i općenito poljoprivrednih kultura. Gotovo je neizostavan u svakodnevnoj ljudskoj prehrani, a koristi se i u industrijskoj preradi, te ishrani stoke. Krumpir je kultura koja daje, ali i traži. Zahtjeva dodatnu mehanizaciju, visoko intenzivno ulaganje u repromaterijal: gnojiva, sjeme i zaštitna sredstva, te pažnju i dodatni ljudski angažman. Velikog je biološkog potencijala i reproduktivne sposobnosti, tako da se u optimalnim uvjetima prinosi mogu kretati od 25 do čak 50 t/ha. Kao takav krumpir ima vrlo izražen i ekonomski i prehrambeni značaj.
Izvorni jezik
Hrvatski
Znanstvena područja
Poljoprivreda (agronomija)