Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 796508

Prisutnost i značaj bakterije Listeria monocytogenes u namirnicama biljnog i životinjskog podrijetla


Pešerović, Ariela
Prisutnost i značaj bakterije Listeria monocytogenes u namirnicama biljnog i životinjskog podrijetla, 2015., diplomski rad, preddiplomski, Poljoprivredni fakultet, Osijek


CROSBI ID: 796508 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
Prisutnost i značaj bakterije Listeria monocytogenes u namirnicama biljnog i životinjskog podrijetla
(The presence and significance of Listeria monocytogenes in foods of plant and animal origin)

Autori
Pešerović, Ariela

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad, preddiplomski

Fakultet
Poljoprivredni fakultet

Mjesto
Osijek

Datum
29.09

Godina
2015

Stranica
27

Mentor
Kanižai Šarić, Gabriella

Ključne riječi
Listeria monocytogenes ; biljni proizvodi ; životinjski proizvodi ; infekcija ; listerioza
(Listeria monocytogenes ; vegetable products ; animal products ; infection ; listeriosis)

Sažetak
L. monocytogenes je izolirana iz različitih proizvoda biljnog ili životinjskog podrijetla. Trudnice, osobe starije dobi te osobe s oslabljenim imunitetom predstavljaju rizične skupine koje mogu biti inficirane listeriozom. Simptomi bolesti se očituju od probavnih problema do infekcije središnjeg živčanog sustava koji mogu završiti i letalnim ishodom. U prevenciji i zaštiti vrlo je važno provođenje kontrole kvalitete i zdravstvene ispravnosti u proizvodnji i preradi namirnica.

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
Biologija, Poljoprivreda (agronomija), Prehrambena tehnologija



POVEZANOST RADA


Ustanove:
Fakultet agrobiotehničkih znanosti Osijek

Profili:

Avatar Url Gabriella Kanižai (mentor)


Citiraj ovu publikaciju:

Pešerović, Ariela
Prisutnost i značaj bakterije Listeria monocytogenes u namirnicama biljnog i životinjskog podrijetla, 2015., diplomski rad, preddiplomski, Poljoprivredni fakultet, Osijek
Pešerović, A. (2015) 'Prisutnost i značaj bakterije Listeria monocytogenes u namirnicama biljnog i životinjskog podrijetla', diplomski rad, preddiplomski, Poljoprivredni fakultet, Osijek.
@phdthesis{phdthesis, author = {Pe\v{s}erovi\'{c}, Ariela}, year = {2015}, pages = {27}, keywords = {Listeria monocytogenes, biljni proizvodi, \v{z}ivotinjski proizvodi, infekcija, listerioza}, title = {Prisutnost i zna\v{c}aj bakterije Listeria monocytogenes u namirnicama biljnog i \v{z}ivotinjskog podrijetla}, keyword = {Listeria monocytogenes, biljni proizvodi, \v{z}ivotinjski proizvodi, infekcija, listerioza}, publisherplace = {Osijek} }
@phdthesis{phdthesis, author = {Pe\v{s}erovi\'{c}, Ariela}, year = {2015}, pages = {27}, keywords = {Listeria monocytogenes, vegetable products, animal products, infection, listeriosis}, title = {The presence and significance of Listeria monocytogenes in foods of plant and animal origin}, keyword = {Listeria monocytogenes, vegetable products, animal products, infection, listeriosis}, publisherplace = {Osijek} }




Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font