Pregled bibliografske jedinice broj: 796427
Trovanja hranom uzrokovana bakterijama
Trovanja hranom uzrokovana bakterijama, 2012., diplomski rad, preddiplomski, Poljoprivredni fakultet, Osijek
CROSBI ID: 796427 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca
Naslov
Trovanja hranom uzrokovana bakterijama
(Food poisoning bacteria)
Autori
Šustek, Suzana
Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad, preddiplomski
Fakultet
Poljoprivredni fakultet
Mjesto
Osijek
Datum
11.10
Godina
2012
Stranica
30
Mentor
Kanižai Šarić, Gabriella
Ključne riječi
trovanja hranom ; patogene bakterije ; prevencija
(food poisoning ; pathogenic bacteria ; prevention)
Sažetak
Trovanje hranom uzrokovano bakerijam može biti jako opasno za čovjekov život, pa čak i smrtan. Najčešći uzročnici trovanja hranom obuhvaćaju rodove Salmonella, Escherichia, Campylobacter i Shigella. Simptomi bolesti obuhvaćaju gastrointestinalne probleme, a da bi se oni izbjegli neophodno je provoditi postupke prevencije.
Izvorni jezik
Hrvatski
Znanstvena područja
Biologija, Temeljne medicinske znanosti, Poljoprivreda (agronomija)
POVEZANOST RADA
Ustanove:
Fakultet agrobiotehničkih znanosti Osijek
Profili:
Gabriella Kanižai
(mentor)