Pregled bibliografske jedinice broj: 796288
Kvasci-nositelji alkoholne fermentacija
Kvasci-nositelji alkoholne fermentacija, 2013., diplomski rad, diplomski, Poljoprivredni fakultet, Osijek
CROSBI ID: 796288 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca
Naslov
Kvasci-nositelji alkoholne fermentacija
(Yeasts-holders of alcoholic fermentation)
Autori
Ristić, Vlado
Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad, diplomski
Fakultet
Poljoprivredni fakultet
Mjesto
Osijek
Datum
12.11
Godina
2013
Stranica
33
Mentor
Milaković, Zlata
Ključne riječi
kvasci ; alkohol ; fermentacija
(yeasts ; alcohol ; fermentation)
Sažetak
Kvasci su vodeća biološka struktura za proizvodnju alkohola i vodeća mikroflora u fermentaciji šećera u alkohol. Ako se nalaze u prirodnom okruženju, tj. voćnim sokovima, različite vrste i sojevi pokrenut će fermentaciju i time odraditi svoju ulogu, a neki će to vrijeme iskoristiti za svoje razmnožavanje i preuzimanje fermentacije u novonastalim uvjetima, što fermentaciju čini održivom tijekom cijelog procesa i dovodi je do kraja. Proizvodnja alkohola, prirodnim procesom fermentacije, danas je cjelina u biotehnološkoj znanosti, koja nam je odavno dala do znanja da, bez kvasaca nema alkoholne fermentacije.
Izvorni jezik
Hrvatski
Znanstvena područja
Poljoprivreda (agronomija)
POVEZANOST RADA
Ustanove:
Fakultet agrobiotehničkih znanosti Osijek
Profili:
Zlata Milaković
(mentor)