Pregled bibliografske jedinice broj: 796261
Utjecaj hranjive podloge i temperature na razvoj gljive Chalara elegans
Utjecaj hranjive podloge i temperature na razvoj gljive Chalara elegans, 2015., diplomski rad, diplomski, Poljoprivredni fakultet u Osijeku, Osijek
CROSBI ID: 796261 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca
Naslov
Utjecaj hranjive podloge i temperature na razvoj
gljive Chalara elegans
(Influence of nutrition media and temperature on
fungi Chalara elegans)
Autori
Jukić, Antonija
Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad, diplomski
Fakultet
Poljoprivredni fakultet u Osijeku
Mjesto
Osijek
Datum
21.09
Godina
2015
Stranica
29
Mentor
Ćosić, Jasenka
Ključne riječi
hranjiva podloga ; temperatura ; eterično ulje ; Chalara elegans
(nutrition media ; temperature ; essential oil ; Chalara elegans)
Sažetak
U radu je ispitan utjecaj temperature (15, 20 i 25°C) i tri hranjive podloge (PDA, vodeni agar, podloga od mrkve) na razvoj Chalara elegans. Gljiva se najbolje razvijala na podlozi od mrkve i temperaturi 25°C.
Izvorni jezik
Hrvatski
Znanstvena područja
Poljoprivreda (agronomija)