Pregled bibliografske jedinice broj: 795318
Proizvodnja tvrdih i gumenih bombona
Proizvodnja tvrdih i gumenih bombona, 2015., diplomski rad, preddiplomski, Agronomski i prehrambeno-tehnološki fakultet, Mostar, BiH
CROSBI ID: 795318 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca
Naslov
Proizvodnja tvrdih i gumenih bombona
(Production of hard and gummy candies)
Autori
Martina, Zovko
Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad, preddiplomski
Fakultet
Agronomski i prehrambeno-tehnološki fakultet
Mjesto
Mostar, BiH
Datum
06.11
Godina
2015
Stranica
21
Mentor
Babić, Jurislav
Ključne riječi
tvrdi bomboni ; gumeni bomboni ; proizvodnja
(hard candies ; gummy candies ; production)
Sažetak
Bomboni su proizvodi dobiveni odgovarajućim tehnološkim postupcima od šećera, drugih sirovina, aditiva te drugih tvari koje se dodaju radi povećanja biološke vrijednosti proizvoda. Gumeni bomboni uključuju niz konditorskih proizvoda koji se mogu izraditi na više načina. Svojstva i kakvoća ovise o udjelu i vrsti šećernih sirovina, sredstva za želiranje, načinu izrade, oblikovanju proizvoda te o udjelu vode u gotovom proizvodu. Gumeni bomboni se najčešće izrađuju s gumiarabikom, želatinom, modificiranim škrobovima te kombiniranjem navedenih hidrokoloida.
Izvorni jezik
Hrvatski
Znanstvena područja
Prehrambena tehnologija