Pregled bibliografske jedinice broj: 794561
Priprema tehnološke vode za proizvodnju piva
Priprema tehnološke vode za proizvodnju piva, 2008., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, Osijek
CROSBI ID: 794561 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca
Naslov
Priprema tehnološke vode za proizvodnju piva
(Water Treatment for Brewing Beer)
Autori
Lončarić, Ante
Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad, preddiplomski
Fakultet
Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek
Mjesto
Osijek
Datum
13.10
Godina
2008
Stranica
20
Mentor
Kuleš, Mirko
Neposredni voditelj
Habuda-Stanić, Mirna
Ključne riječi
priprema vode ; pivo
(water treatment ; beer)
Sažetak
Tehnologija obrade voda u pivarstvu je vrlo važna jer kvaliteta odnosno vrsta piva značajno ovisi o njoj. Kada govorimo o obradi vode u Pivovari d.d. Osijek time mislimo na uklanjanje manganovih odnosno feratnih bikarbonata putem pješčanih filtera i aeracije, ukanjanje mikroorganizama doziranjem klora, uklanjanje slobodnog klora i ostalih primjesa adsorpcijom na aktivnom ugljenu te pročišćavanje vode putem membranskih metoda odnosno reverzne osmoze. Podešavnjem tih parametara dobijemo vodu sa optimalnim vrijednostima koja je spremna za proizvodnju piva.
Izvorni jezik
Hrvatski
Znanstvena područja
Prehrambena tehnologija
POVEZANOST RADA
Ustanove:
Prehrambeno-tehnološki fakultet, Osijek