Pregled bibliografske jedinice broj: 794172
Njemačko-hrvatski rječnik osnovnog nazivlja prehrane i prehrambene tehnologije
Njemačko-hrvatski rječnik osnovnog nazivlja prehrane i prehrambene tehnologije, 2015. (ostalo).
CROSBI ID: 794172 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca
Naslov
Njemačko-hrvatski rječnik osnovnog nazivlja
prehrane i prehrambene tehnologije
(German-Croatian Dictionary of Elementary Terms of
Nutrition and Food Technology)
Autori
Eterović, Sonja ; Sobo, Katica
Izvornik
Njemačko-hrvatski rječnik osnovnog nazivlja prehrane i prehrambene tehnologije
Vrsta, podvrsta
Ostale vrste radova, ostalo
Godina
2015
Ključne riječi
prehrana ; prehrambena tehnologija ; gastronomija ; opća ; anorganska i organska kemija ; biokemija ; mikrobiologija ; tehnologija proizvodnje piva ; mlijeka i mliječnih proizvoda ; kave i kavovina ; čokolade ; ekologija ; ekonomija
(nutrition ; food technology ; gastronomy ; general ; inorganic and organic chemistry ; biochemistry ; microbiology ; breweing technology ; milk and dairy products processing ; coffee and coffee substitute processing ; chocolate processing ; ecology ; economics)
Sažetak
Ovaj dvojezični rječnik namijenjen je svima koji se služe njemačkim jezikom struke iz područja prehrane i prehrambene tehnologije, a prvenstveno studentima veleučilišta i svima koji su zainteresirani za tu tematiku. Rječnik sadrži više od 3500 temeljnih pojmova iz područja gastronomije, opće, anorganske i organske kemije, biokemije, mikrobiologije, tehnologije proizvodnje piva, mlijeka i mliječnih proizvoda, kave i kavovina, čokolade kao i ekologije i ekonomije. Dodaci rječniku su: popis osnovnih mjernih jedinica, pregled najčešće korištenih mjernih jedinica po abecedi i po skupinama, popis kemijskih elemenata po abecedi prema nazivu i prema simbolu, te popis najčešćih nepravilnih glagola. Ovaj rječnik nastao je iz potrebe i kao rezultat višegodišnje nastavne djelatnosti na stručnom studiju Prehrambene tehnologije na Veleučilištu u Karlovcu. Korisnicima će olakšati snalaženje u tekstovima iz tog područja te im omogućiti lakše razumijevanje stručne literature. Korišteni su materijali koji su u korelaciji s ostalim predmetima struke imajući pri tom na umu i osposobljavanje studenata za samostalan rad.
Izvorni jezik
Hrv-ger
Znanstvena područja
Prehrambena tehnologija
POVEZANOST RADA
Ustanove:
Veleučilište u Karlovcu