Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 794172

Njemačko-hrvatski rječnik osnovnog nazivlja prehrane i prehrambene tehnologije


Eterović, Sonja; Sobo, Katica
Njemačko-hrvatski rječnik osnovnog nazivlja prehrane i prehrambene tehnologije, 2015. (ostalo).


CROSBI ID: 794172 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
Njemačko-hrvatski rječnik osnovnog nazivlja prehrane i prehrambene tehnologije
(German-Croatian Dictionary of Elementary Terms of Nutrition and Food Technology)

Autori
Eterović, Sonja ; Sobo, Katica

Izvornik
Njemačko-hrvatski rječnik osnovnog nazivlja prehrane i prehrambene tehnologije

Vrsta, podvrsta
Ostale vrste radova, ostalo

Godina
2015

Ključne riječi
prehrana ; prehrambena tehnologija ; gastronomija ; opća ; anorganska i organska kemija ; biokemija ; mikrobiologija ; tehnologija proizvodnje piva ; mlijeka i mliječnih proizvoda ; kave i kavovina ; čokolade ; ekologija ; ekonomija
(nutrition ; food technology ; gastronomy ; general ; inorganic and organic chemistry ; biochemistry ; microbiology ; breweing technology ; milk and dairy products processing ; coffee and coffee substitute processing ; chocolate processing ; ecology ; economics)

Sažetak
Ovaj dvojezični rječnik namijenjen je svima koji se služe njemačkim jezikom struke iz područja prehrane i prehrambene tehnologije, a prvenstveno studentima veleučilišta i svima koji su zainteresirani za tu tematiku. Rječnik sadrži više od 3500 temeljnih pojmova iz područja gastronomije, opće, anorganske i organske kemije, biokemije, mikrobiologije, tehnologije proizvodnje piva, mlijeka i mliječnih proizvoda, kave i kavovina, čokolade kao i ekologije i ekonomije. Dodaci rječniku su: popis osnovnih mjernih jedinica, pregled najčešće korištenih mjernih jedinica po abecedi i po skupinama, popis kemijskih elemenata po abecedi prema nazivu i prema simbolu, te popis najčešćih nepravilnih glagola. Ovaj rječnik nastao je iz potrebe i kao rezultat višegodišnje nastavne djelatnosti na stručnom studiju Prehrambene tehnologije na Veleučilištu u Karlovcu. Korisnicima će olakšati snalaženje u tekstovima iz tog područja te im omogućiti lakše razumijevanje stručne literature. Korišteni su materijali koji su u korelaciji s ostalim predmetima struke imajući pri tom na umu i osposobljavanje studenata za samostalan rad.

Izvorni jezik
Hrv-ger

Znanstvena područja
Prehrambena tehnologija



POVEZANOST RADA


Ustanove:
Veleučilište u Karlovcu

Profili:

Avatar Url Katica Sobo (autor)

Avatar Url Sonja Eterovic (autor)

Citiraj ovu publikaciju:

Eterović, Sonja; Sobo, Katica
Njemačko-hrvatski rječnik osnovnog nazivlja prehrane i prehrambene tehnologije, 2015. (ostalo).
Eterović, S. & Sobo, K. (2015) Njemačko-hrvatski rječnik osnovnog nazivlja prehrane i prehrambene tehnologije. Njemačko-hrvatski rječnik osnovnog nazivlja prehrane i prehrambene tehnologije. Ostalo.
@unknown{unknown, author = {Eterovi\'{c}, Sonja and Sobo, Katica}, year = {2015}, keywords = {prehrana, prehrambena tehnologija, gastronomija, op\'{c}a, anorganska i organska kemija, biokemija, mikrobiologija, tehnologija proizvodnje piva, mlijeka i mlije\v{c}nih proizvoda, kave i kavovina, \v{c}okolade, ekologija, ekonomija}, title = {Njema\v{c}ko-hrvatski rje\v{c}nik osnovnog nazivlja prehrane i prehrambene tehnologije}, keyword = {prehrana, prehrambena tehnologija, gastronomija, op\'{c}a, anorganska i organska kemija, biokemija, mikrobiologija, tehnologija proizvodnje piva, mlijeka i mlije\v{c}nih proizvoda, kave i kavovina, \v{c}okolade, ekologija, ekonomija} }
@unknown{unknown, author = {Eterovi\'{c}, Sonja and Sobo, Katica}, year = {2015}, keywords = {nutrition, food technology, gastronomy, general, inorganic and organic chemistry, biochemistry, microbiology, breweing technology, milk and dairy products processing, coffee and coffee substitute processing, chocolate processing, ecology, economics}, title = {German-Croatian Dictionary of Elementary Terms of Nutrition and Food Technology}, keyword = {nutrition, food technology, gastronomy, general, inorganic and organic chemistry, biochemistry, microbiology, breweing technology, milk and dairy products processing, coffee and coffee substitute processing, chocolate processing, ecology, economics} }




Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font