Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 794018

Metode određivanja parametara kakvoće vina


Barišić, Veronika
Metode određivanja parametara kakvoće vina, 2015., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, Osijek


CROSBI ID: 794018 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
Metode određivanja parametara kakvoće vina
(Methods of determining the quality parameters of wine)

Autori
Barišić, Veronika

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad, preddiplomski

Fakultet
Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek

Mjesto
Osijek

Datum
07.10

Godina
2015

Stranica
38

Mentor
Pichler, Anita

Ključne riječi
fizikalno-kemijska metoda ; vino ; mošt ; grožđe
(physicochemical methods ; wine ; must ; grapes)

Sažetak
U ovom završnom radu su obrađene fizikalno- kemijske metode analize mošta, vina i drugih proizvoda od grožđa i vina te voćnih vina. Fizikalno-kemijske metode koje se koriste za ispitivanje udovoljavanja temeljnim zahtjevima kakvoće mošta, vina drugih proizvoda od grožđa i vina te voćnih vina su gustoća i relativna gustoća pri 20° C, alkoholna jakost, ukupni suhi ekstrakt, reducirajući šećeri, pepo, pH vrijednost, ukupna kiselost, hlapiva kiselost, nehlapiva kiselost, slobodni i ukupni sumporni dioksid, limunska kiselina, ugljikov dioksid i određivanje šećera refraktometrom. Ove metode su propisane Pravilnikom o fizikalno-kemijskim metodama analize mošta, vina, drugih proizvoda od grožđa i vina te voćnih vina.

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
Prehrambena tehnologija



POVEZANOST RADA


Ustanove:
Prehrambeno-tehnološki fakultet, Osijek

Profili:

Avatar Url Anita Pichler (mentor)

Avatar Url Veronika Barišić (autor)

Poveznice na cjeloviti tekst rada:

repozitorij.ptfos.hr repozitorij.ptfos.hr urn.nsk.hr

Citiraj ovu publikaciju:

Barišić, Veronika
Metode određivanja parametara kakvoće vina, 2015., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, Osijek
Barišić, V. (2015) 'Metode određivanja parametara kakvoće vina', diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, Osijek.
@phdthesis{phdthesis, author = {Bari\v{s}i\'{c}, Veronika}, year = {2015}, pages = {38}, keywords = {fizikalno-kemijska metoda, vino, mo\v{s}t, gro\v{z}\dje}, title = {Metode odre\djivanja parametara kakvo\'{c}e vina}, keyword = {fizikalno-kemijska metoda, vino, mo\v{s}t, gro\v{z}\dje}, publisherplace = {Osijek} }
@phdthesis{phdthesis, author = {Bari\v{s}i\'{c}, Veronika}, year = {2015}, pages = {38}, keywords = {physicochemical methods, wine, must, grapes}, title = {Methods of determining the quality parameters of wine}, keyword = {physicochemical methods, wine, must, grapes}, publisherplace = {Osijek} }




Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font