Pregled bibliografske jedinice broj: 794018
Metode određivanja parametara kakvoće vina
Metode određivanja parametara kakvoće vina, 2015., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, Osijek
CROSBI ID: 794018 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca
Naslov
Metode određivanja parametara kakvoće vina
(Methods of determining the quality parameters of
wine)
Autori
Barišić, Veronika
Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad, preddiplomski
Fakultet
Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek
Mjesto
Osijek
Datum
07.10
Godina
2015
Stranica
38
Mentor
Pichler, Anita
Ključne riječi
fizikalno-kemijska metoda ; vino ; mošt ; grožđe
(physicochemical methods ; wine ; must ; grapes)
Sažetak
U ovom završnom radu su obrađene fizikalno- kemijske metode analize mošta, vina i drugih proizvoda od grožđa i vina te voćnih vina. Fizikalno-kemijske metode koje se koriste za ispitivanje udovoljavanja temeljnim zahtjevima kakvoće mošta, vina drugih proizvoda od grožđa i vina te voćnih vina su gustoća i relativna gustoća pri 20° C, alkoholna jakost, ukupni suhi ekstrakt, reducirajući šećeri, pepo, pH vrijednost, ukupna kiselost, hlapiva kiselost, nehlapiva kiselost, slobodni i ukupni sumporni dioksid, limunska kiselina, ugljikov dioksid i određivanje šećera refraktometrom. Ove metode su propisane Pravilnikom o fizikalno-kemijskim metodama analize mošta, vina, drugih proizvoda od grožđa i vina te voćnih vina.
Izvorni jezik
Hrvatski
Znanstvena područja
Prehrambena tehnologija
POVEZANOST RADA
Ustanove:
Prehrambeno-tehnološki fakultet, Osijek