Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 793879

Dehidratirano voće


Pinkle, Tijana
Dehidratirano voće, 2014., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, Osijek


CROSBI ID: 793879 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
Dehidratirano voće
(Dehydrated fruits)

Autori
Pinkle, Tijana

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad, preddiplomski

Fakultet
Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek

Mjesto
Osijek

Datum
27.02

Godina
2014

Stranica
32

Mentor
Nedić Tiban, Nela

Ključne riječi
voće ; dehidratacija ; dehidratirano voće
(fruit ; dehydration ; dehydrated fruits)

Sažetak
Produljenje roka trajanja jedan je od glavnih razloga sušenja voća i povrća. Pored toga, smanjenje mase i zapremine tijekom sušenja ne samo što reducira troškove skladištenja i prijevoza, već olakšava rukovanje i upotrebu gotovih proizvoda. Sušenje voća podrazumijeva tri koraka, i to najprije, određenu tehnološku pripremu sirovine prije sušenja (prilagođenu vrsti voća), u koju su uključene operacije i procesi općeg značenja (pranje, kalibriranje, guljenje, rezanje, blanširanje, itd.), zatim sušenje (dehidrataciju) i, na kraju, kondicioniranje i pakiranje gotovog proizvoda. Zadatak rada bio je obraditi postupke i uređaje za dehidraciju (sušenje) voća, te navesti najznačajnije vrste voća koje se konzerviraju ovom metodom. Navedene su i različite promjene koje se zbivaju prije, tijekom i nakon dehidratacije, te ambalaža, uvjeti pakiranja i skladištenja, kao važni čimbenici očuvanja kakvoće dehidratiranog proizvoda.

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
Prehrambena tehnologija



POVEZANOST RADA


Ustanove:
Prehrambeno-tehnološki fakultet, Osijek

Profili:

Avatar Url Nela Nedić Tiban (mentor)

Poveznice na cjeloviti tekst rada:

repozitorij.ptfos.hr urn.nsk.hr

Citiraj ovu publikaciju:

Pinkle, Tijana
Dehidratirano voće, 2014., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, Osijek
Pinkle, T. (2014) 'Dehidratirano voće', diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, Osijek.
@phdthesis{phdthesis, author = {Pinkle, Tijana}, year = {2014}, pages = {32}, keywords = {vo\'{c}e, dehidratacija, dehidratirano vo\'{c}e}, title = {Dehidratirano vo\'{c}e}, keyword = {vo\'{c}e, dehidratacija, dehidratirano vo\'{c}e}, publisherplace = {Osijek} }
@phdthesis{phdthesis, author = {Pinkle, Tijana}, year = {2014}, pages = {32}, keywords = {fruit, dehydration, dehydrated fruits}, title = {Dehydrated fruits}, keyword = {fruit, dehydration, dehydrated fruits}, publisherplace = {Osijek} }




Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font