Pregled bibliografske jedinice broj: 793397
Slavonski kulen/kulin - šokačka baština i dika
Slavonski kulen/kulin - šokačka baština i dika. Osijek: Poljoprivredni fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, 2015 (prirucnik)
CROSBI ID: 793397 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca
Naslov
Slavonski kulen/kulin - šokačka baština i dika
(Slavonian kulen/kulin - Šokac (šokačka) heritage
and pride)
Autori
Senčić, Đuro
Vrsta, podvrsta i kategorija knjige
Autorske knjige, prirucnik, znanstvena
Izdavač
Poljoprivredni fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku
Grad
Osijek
Godina
2015
Stranica
96
ISBN
978-953-7871-41-3
Ključne riječi
Slavonski ; kulen
(Slavonian ; kulen)
Sažetak
Knjiga „Slavonski kulen/kulin – šokačka baština i dika“ sastoji se od 6 poglavlja: 1. Uvod, 2. Povijest proizvodnje slavonskog kulena, 3. Postupak spravljanja (tehnologija) slavonskog kulena, 4. Kvaliteta slavonskog kulena, 5. Sirovine za proizvodnju kulena i 6. Literatura. Cilj ovog priručnika je poboljšati kvalitetu slavonskog kulena u kućanstvima i obrtima, uvažavajući suvremene znanstvene spoznaje. Knjiga ima 96 stranica, 39 slika, 1 shemu i 2 tablice. U popisu literature je 96 referenci. Nakladnik knjige je Poljoprivredni fakultet u Osijeku. Kulen je najpoznatiji i najcjenjeniji slavonski mesni specijalitet. To je trajna, fermentirana kobasica proizvedena od smjese mesa, masnoga tkiva, soli, sitno mljevene slatke i ljute paprike i češnjaka, punjena u svinjsko slijepo crijevo i podvrgnuta fermentaciji, sušenju i zrenju s dimljenjem.
Izvorni jezik
Hrvatski
Znanstvena područja
Poljoprivreda (agronomija)