Pregled bibliografske jedinice broj: 793032
Svijest o hrani kao otpadu te prevencija i smanjenje bacanja hrane
Svijest o hrani kao otpadu te prevencija i smanjenje bacanja hrane // Kako smanjiti gubitke i bacanje hrane: od polja do stola
Osijek, Hrvatska, 2014. (predavanje, nije recenziran, neobjavljeni rad, znanstveni)
CROSBI ID: 793032 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca
Naslov
Svijest o hrani kao otpadu te prevencija i smanjenje bacanja hrane
(Awareness on waste and food waste prevention and reduction)
Autori
Piližota, Vlasta
Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Sažeci sa skupova, neobjavljeni rad, znanstveni
Skup
Kako smanjiti gubitke i bacanje hrane: od polja do stola
Mjesto i datum
Osijek, Hrvatska, 15.10.2014
Vrsta sudjelovanja
Predavanje
Vrsta recenzije
Nije recenziran
Ključne riječi
hrana; otpad
(food; waste)
Sažetak
Tema predavanja je podizanje svijesti o hrani kao otpadu, te prevenciji i smanjenju bacanja hrane. Od velike važnosti je provoditi edukaciju svih sudionika u cijelom lancu od uzgoja, proizvodnje, prerade, distribucije te rukovanja hranom (poljoprivredno-prehrambenim proizvodima) i na prodajnim mjestima, na lokalnoj, regionalnoj i globalnoj razini.
Izvorni jezik
Hrvatski
Znanstvena područja
Prehrambena tehnologija