Pregled bibliografske jedinice broj: 791093
Zastupljenost aditiva u nekim namirnicama često korištenima u prehrani
Zastupljenost aditiva u nekim namirnicama često korištenima u prehrani // 3rd International conference "Valllis aurea" focus on regional development
Požega: Veleučilište u Požegi, 2012. str. 1149-1153 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni)
CROSBI ID: 791093 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca
Naslov
Zastupljenost aditiva u nekim namirnicama često korištenima u prehrani
(Presence of additives in frequently used food)
Autori
Zima, Dinko ; Skuzin, Matej
Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Radovi u zbornicima skupova, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni
Izvornik
3rd International conference "Valllis aurea" focus on regional development
/ - Požega : Veleučilište u Požegi, 2012, 1149-1153
Skup
3rd International conference "Valllis aurea" focus on regional development
Mjesto i datum
Požega, Hrvatska, 05.10.2012
Vrsta sudjelovanja
Poster
Vrsta recenzije
Međunarodna recenzija
Ključne riječi
namirnice ; prehrambeni aditivi ; štetnost
(groceries ; food additives ; harmful effects)
Sažetak
Prehrambenim aditivima smatraju se tvari poznatog kemijskog sastava koje se dodaju hrani u svrhu poboljšavanja tehnološkog učinka i održavanja senzorskih svojstava. Kao potvrda toksikološke evaluacije i klasifikacije pojedinog aditiva oni se označuju E-brojevima. Prehrambeni aditivi mogu izazvati široko područje različitih reakcija u osjetljivih pojedinaca. Istraživano je 70 proizvoda koji sadrže aditive navedene na deklaraciji proizvoda te je u njima ukupno zabilježeno 69 različitih aditiva.
Izvorni jezik
Hrvatski
Znanstvena područja
Biologija