Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 791093

Zastupljenost aditiva u nekim namirnicama često korištenima u prehrani


Zima, Dinko; Skuzin, Matej
Zastupljenost aditiva u nekim namirnicama često korištenima u prehrani // 3rd International conference "Valllis aurea" focus on regional development
Požega: Veleučilište u Požegi, 2012. str. 1149-1153 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni)


CROSBI ID: 791093 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
Zastupljenost aditiva u nekim namirnicama često korištenima u prehrani
(Presence of additives in frequently used food)

Autori
Zima, Dinko ; Skuzin, Matej

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Radovi u zbornicima skupova, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni

Izvornik
3rd International conference "Valllis aurea" focus on regional development / - Požega : Veleučilište u Požegi, 2012, 1149-1153

Skup
3rd International conference "Valllis aurea" focus on regional development

Mjesto i datum
Požega, Hrvatska, 05.10.2012

Vrsta sudjelovanja
Poster

Vrsta recenzije
Međunarodna recenzija

Ključne riječi
namirnice ; prehrambeni aditivi ; štetnost
(groceries ; food additives ; harmful effects)

Sažetak
Prehrambenim aditivima smatraju se tvari poznatog kemijskog sastava koje se dodaju hrani u svrhu poboljšavanja tehnološkog učinka i održavanja senzorskih svojstava. Kao potvrda toksikološke evaluacije i klasifikacije pojedinog aditiva oni se označuju E-brojevima. Prehrambeni aditivi mogu izazvati široko područje različitih reakcija u osjetljivih pojedinaca. Istraživano je 70 proizvoda koji sadrže aditive navedene na deklaraciji proizvoda te je u njima ukupno zabilježeno 69 različitih aditiva.

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
Biologija



POVEZANOST RADA


Ustanove:
Veleučilište u Požegi

Profili:

Avatar Url Dinko Zima (autor)


Citiraj ovu publikaciju:

Zima, Dinko; Skuzin, Matej
Zastupljenost aditiva u nekim namirnicama često korištenima u prehrani // 3rd International conference "Valllis aurea" focus on regional development
Požega: Veleučilište u Požegi, 2012. str. 1149-1153 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni)
Zima, D. & Skuzin, M. (2012) Zastupljenost aditiva u nekim namirnicama često korištenima u prehrani. U: 3rd International conference "Valllis aurea" focus on regional development.
@article{article, author = {Zima, Dinko and Skuzin, Matej}, year = {2012}, pages = {1149-1153}, keywords = {namirnice, prehrambeni aditivi, \v{s}tetnost}, title = {Zastupljenost aditiva u nekim namirnicama \v{c}esto kori\v{s}tenima u prehrani}, keyword = {namirnice, prehrambeni aditivi, \v{s}tetnost}, publisher = {Veleu\v{c}ili\v{s}te u Po\v{z}egi}, publisherplace = {Po\v{z}ega, Hrvatska} }
@article{article, author = {Zima, Dinko and Skuzin, Matej}, year = {2012}, pages = {1149-1153}, keywords = {groceries, food additives, harmful effects}, title = {Presence of additives in frequently used food}, keyword = {groceries, food additives, harmful effects}, publisher = {Veleu\v{c}ili\v{s}te u Po\v{z}egi}, publisherplace = {Po\v{z}ega, Hrvatska} }




Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font