Pregled bibliografske jedinice broj: 789052
"Tehnologija u brojlerskoj proizvodnji"
"Tehnologija u brojlerskoj proizvodnji" // "Pravi Ritam"- godišnje okupljanje kooperanta
Zagreb, Hrvatska, 2015. (pozvano predavanje, nije recenziran, pp prezentacija, stručni)
CROSBI ID: 789052 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca
Naslov
"Tehnologija u brojlerskoj proizvodnji"
("The technology in broiler production")
Autori
Zglavnik, Tihomir
Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Sažeci sa skupova, pp prezentacija, stručni
Skup
"Pravi Ritam"- godišnje okupljanje kooperanta
Mjesto i datum
Zagreb, Hrvatska, 05.12.2015
Vrsta sudjelovanja
Pozvano predavanje
Vrsta recenzije
Nije recenziran
Ključne riječi
genetika; biosigurnosne mjere; mikroklima u peradnjacima
(genetics; biosecurity measures; microclimate in houses)
Sažetak
U posljednih 50 godina zahvaljujući selekcijskom radu smanjen je broj provedenih dana u tovu sa 85 na 35 istovremeno povećana je brzina porasta težine za 6 puta. Konverzija hrane je između 1, 56 i 1, 85kg. Takav porast tjelesne mase povećao je opterećenje rada srca i pluća, te koštane mase što rezultira porastom tehnološki prihvatljivih uginuća do 5%. Osjetljivost pilića nameće potrebu podizanja mjera biosigurnosti, te optimaliziranje mikroklimatskih prilika(temperature, vlage, ventilacije, osvjetljenja). Upotrebom aditiva u hranidbi postiglo se bolje iskorištavanje hrane i manje okolišno zagađenje.
Izvorni jezik
Hrvatski
Znanstvena područja
Veterinarska medicina
POVEZANOST RADA
Ustanove:
Hrvatski veterinarski institut, Zagreb