Pregled bibliografske jedinice broj: 788284
Razvoj ekološke proizvodnje sira u RH kao članici Europske unije
Razvoj ekološke proizvodnje sira u RH kao članici Europske unije, 2015., diplomski rad, diplomski, Ekonomski fakultet, Rijeka
CROSBI ID: 788284 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca
Naslov
Razvoj ekološke proizvodnje sira u RH kao članici Europske unije
(Ecologic development in production of cheese in Republic of Croatia as the member of the European Union)
Autori
Pogorilić, Danijela
Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad, diplomski
Fakultet
Ekonomski fakultet
Mjesto
Rijeka
Datum
21.09
Godina
2015
Stranica
52
Mentor
Kandžija, Vinko
Ključne riječi
Razvoj; ekološka proizvodnja; sir; Republika Hrvatska; Europska unija
(Development; ecological production; cheese; Republic of Croatia; European union)
Sažetak
Sir je vrlo važna i svjetski poznata namirnica koj je dostupna tokom cijele godine, nevezano za sezonu, vremenske prilike i ostalo. Dolazi u različitim oblicima, bojama, raznim okusima i proizvodi se na najrazličitije načine. Vrlo je bogat izvor različitih nutrijenata potrebnih za funkcioniranje ljudskog organizma. Ekološka poljoprivredna proizvodnja kao temelj održivog gospodarskog razvoja donosi se na očuvanje biološke raznolikosti, zaštitu okoliša, ruralni razvoj, dobrobit životinja te promiše svijest o utjecaju na zdravlje čovjeka.
Izvorni jezik
Hrvatski
Znanstvena područja
Ekonomija
Napomena
13.02.1.2.03 Projekt Sveučilišta u Rijeci: Razvoj gospodarske konkurentnosti Hrvatske kao članice EU
POVEZANOST RADA