Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 782475

Utjecaj sustava upravljanja kvalitetom na konkurentnost u poduzećima prehrambene industrije


Sorić , Katja
Utjecaj sustava upravljanja kvalitetom na konkurentnost u poduzećima prehrambene industrije, 2015., diplomski rad, diplomski, Ekonomski fakultet, Rijeka


CROSBI ID: 782475 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
Utjecaj sustava upravljanja kvalitetom na konkurentnost u poduzećima prehrambene industrije
(The impact of quality management system on the competitiveness in food industry enterprises)

Autori
Sorić , Katja

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad, diplomski

Fakultet
Ekonomski fakultet

Mjesto
Rijeka

Datum
21.09

Godina
2015

Stranica
62

Mentor
Mencer, Ivan

Ključne riječi
pojmovno određenje kvalitete; upravljanje kvalitetom u poduzeću prehrambene industrije
(conceptual definition of quality; quality management in the company of the food industry)

Sažetak
Kvaliteta proizvoda i usluga u poduzećima postaje presudan tržišni faktor koji izdvaja određeno poduzeće od svih ostalih. Kvaliteta proizvoda i usluga postala je najkonkurentnije oružje brojnih kompanija. Sustav upravljanja kvalitetom predstavlja okvir za poboljšanje i nadzor svih poslovnih procesa i poslovnih rezultata s ciljem poboljšanja konkurentnosti poduzeća. Predmet istraživanja ovog diplomskog rada je odrediti i istražiti temeljne značajke kvalitete i upravljanja kvalitetom u poduzećima prehrambene industrije. Predmet znanstvenog istraživanja utječe na objekt istraživanja, a to je upravljanje kvalitetom u poduzećima prehrambene industrije, sa posebnim naglaskom na poduzeće PIK Rijeka. Na današnjim tržištima mogu se pronaći proizvodi iz svih dijelova svijeta odnosno svagdje se može kupiti sve. Jedan od glavnih ciljeva poslovanja svakog poduzeća treba biti uvođenje sustava upravljanja kvalitetom. U ovom diplomskom radu za primjer uspješnog poslovanja prikazana je primjena sustava upravljanja kvalitetom u poduzeću prehrambene industrije PIK Rijeka.

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
Ekonomija



POVEZANOST RADA


Projekti:
081-0000000-1270 - Strategija korporacije– sadašnja budućnost (Mencer, Ivan, MZOS ) ( CroRIS)

Ustanove:
Ekonomski fakultet, Rijeka

Profili:

Avatar Url Ivan Mencer (mentor)


Citiraj ovu publikaciju:

Sorić , Katja
Utjecaj sustava upravljanja kvalitetom na konkurentnost u poduzećima prehrambene industrije, 2015., diplomski rad, diplomski, Ekonomski fakultet, Rijeka
Sorić , K. (2015) 'Utjecaj sustava upravljanja kvalitetom na konkurentnost u poduzećima prehrambene industrije', diplomski rad, diplomski, Ekonomski fakultet, Rijeka.
@phdthesis{phdthesis, author = {Sori\'{c}, Katja}, year = {2015}, pages = {62}, keywords = {pojmovno odre\djenje kvalitete, upravljanje kvalitetom u poduze\'{c}u prehrambene industrije}, title = {Utjecaj sustava upravljanja kvalitetom na konkurentnost u poduze\'{c}ima prehrambene industrije}, keyword = {pojmovno odre\djenje kvalitete, upravljanje kvalitetom u poduze\'{c}u prehrambene industrije}, publisherplace = {Rijeka} }
@phdthesis{phdthesis, author = {Sori\'{c}, Katja}, year = {2015}, pages = {62}, keywords = {conceptual definition of quality, quality management in the company of the food industry}, title = {The impact of quality management system on the competitiveness in food industry enterprises}, keyword = {conceptual definition of quality, quality management in the company of the food industry}, publisherplace = {Rijeka} }




Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font