Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 782194

Utjecaj termičke obrade na kemijski sastav vode za ljudsku potrošnju


Klepić, Martina
Utjecaj termičke obrade na kemijski sastav vode za ljudsku potrošnju, 2015., diplomski rad, diplomski, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, Osijek


CROSBI ID: 782194 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
Utjecaj termičke obrade na kemijski sastav vode za ljudsku potrošnju
(The effect of boiling water on chemical composition of drinking water)

Autori
Klepić, Martina

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad, diplomski

Fakultet
Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek

Mjesto
Osijek

Datum
19.10

Godina
2015

Stranica
56

Mentor
Habuda-Stanić, Mirna

Neposredni voditelj
Gross-Bošković, Andrea

Ključne riječi
voda za piće ; kemijski sastav ; vodoopskrbni sustavi ; usporedba
(drinking water ; chemical composition ; water supply systems ; comparison)

Sažetak
Ovim radom praćena je promjena kemijskog sastava vode prije i nakon termičke obrade. U teorijskom dijelu rada opisan je uobičajeni kemijski sastav vode, utjecaj pojedinog kemijskog elementa na zdravlje čovjeka te problematika samog projekta „Utjecaj kakvoće vode za ljudsku potrošnju na nutritivnu vrijednost dojenačkih mliječnih pripravaka“ Hrvatske agencije za hranu u sklopu kojeg je diplomski rad izrađen. U drugom dijelu rada opisan je postupak uzorkovanja, provedba analiza te rasprava o dobivenim rezultatima. Uzorci vode za ljudsku potrošnji uzorkovani su iz vodoopskrbnih sustava gradova sjedišta dvadeset hrvatskih županija i grada Zagreba te testirani na petnaest parametara. Pri analizi korištene su standardizirane i akreditirane metode ; ionske kromatografije i induktivno spregnute plazme – optička emisijska spektrometrija (ICP-OES), a udjeli pojednih kemijskih parametara prije i nakon termičke obrade vode grafički su prikazani uz pojašnjenje uočenih promjena u zabilježenim vrijednostima i objašnjenje očekivanog ponašanja te broj odstupanja.

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
Prehrambena tehnologija



POVEZANOST RADA


Ustanove:
Prehrambeno-tehnološki fakultet, Osijek

Poveznice na cjeloviti tekst rada:

repozitorij.ptfos.hr urn.nsk.hr

Citiraj ovu publikaciju:

Klepić, Martina
Utjecaj termičke obrade na kemijski sastav vode za ljudsku potrošnju, 2015., diplomski rad, diplomski, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, Osijek
Klepić, M. (2015) 'Utjecaj termičke obrade na kemijski sastav vode za ljudsku potrošnju', diplomski rad, diplomski, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, Osijek.
@phdthesis{phdthesis, author = {Klepi\'{c}, Martina}, year = {2015}, pages = {56}, keywords = {voda za pi\'{c}e, kemijski sastav, vodoopskrbni sustavi, usporedba}, title = {Utjecaj termi\v{c}ke obrade na kemijski sastav vode za ljudsku potro\v{s}nju}, keyword = {voda za pi\'{c}e, kemijski sastav, vodoopskrbni sustavi, usporedba}, publisherplace = {Osijek} }
@phdthesis{phdthesis, author = {Klepi\'{c}, Martina}, year = {2015}, pages = {56}, keywords = {drinking water, chemical composition, water supply systems, comparison}, title = {The effect of boiling water on chemical composition of drinking water}, keyword = {drinking water, chemical composition, water supply systems, comparison}, publisherplace = {Osijek} }




Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font