Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 781917

Utjecaj dodatka hmelja sorte Sladek i Saaz na kvalitetu piva proizvedenog infuzijskim postupkom ukomljavanja


Pažin, Matea
Utjecaj dodatka hmelja sorte Sladek i Saaz na kvalitetu piva proizvedenog infuzijskim postupkom ukomljavanja, 2015., diplomski rad, diplomski, Agronomski i prehrambeno-tehnološki fakultet, Mostar


CROSBI ID: 781917 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
Utjecaj dodatka hmelja sorte Sladek i Saaz na kvalitetu piva proizvedenog infuzijskim postupkom ukomljavanja
(The influence of Sladek and Saaz hop on the quality of beer produced by infusion mashing process)

Autori
Pažin, Matea

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad, diplomski

Fakultet
Agronomski i prehrambeno-tehnološki fakultet

Mjesto
Mostar

Datum
12.10

Godina
2015

Stranica
31

Mentor
Tišma, Marina

Neposredni voditelj
Jurić, Anita

Ključne riječi
hmelj ; Sladek ; Saaz ; ukupni polifenoli ; gorčina ; bistroća ; pivo
(hop ; Sladek ; Saaz ; total polyphenols ; bitternes ; clarity ; beer)

Sažetak
Cilj ovog diplomskog rada bio je istražiti utjecaj dodataka sorti hmelja Sladek i Saaz na kvalitetu svijetlog piva proizvedenog u Hercegovačkoj pivovari infuzijskim postupkom ukomljavanja. Analizirano je 10 šarži svijetlog piva proizvedenog u razdoblju od 3. 12. 2014. do 8. 6. 2015. Sva proizvedena piva bila su ujednačene kvalitete. Izmjerena koncentracija ukupnih polifenola iznosila je od 137 do 200 mg/L, ovisno o ispitanoj šarži. Izmjerena gorčina piva bila je u rasponu od 20 do 24 IBU, boja od 6, 6 do 8, 5 EBC, pH od 4, 30 do 4, 40, bistroća između 0, 42 i 0, 67 EBC, Udio alkohola je iznosio od 4, 98 do 5, 12 (vol.%), a udio CO2 od 5, 36 - 6, 21 g/L .

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
Biotehnologija



POVEZANOST RADA


Ustanove:
Prehrambeno-tehnološki fakultet, Osijek

Profili:

Avatar Url Marina Tišma (mentor)


Citiraj ovu publikaciju:

Pažin, Matea
Utjecaj dodatka hmelja sorte Sladek i Saaz na kvalitetu piva proizvedenog infuzijskim postupkom ukomljavanja, 2015., diplomski rad, diplomski, Agronomski i prehrambeno-tehnološki fakultet, Mostar
Pažin, M. (2015) 'Utjecaj dodatka hmelja sorte Sladek i Saaz na kvalitetu piva proizvedenog infuzijskim postupkom ukomljavanja', diplomski rad, diplomski, Agronomski i prehrambeno-tehnološki fakultet, Mostar.
@phdthesis{phdthesis, author = {Pa\v{z}in, Matea}, year = {2015}, pages = {31}, keywords = {hmelj, Sladek, Saaz, ukupni polifenoli, gor\v{c}ina, bistro\'{c}a, pivo}, title = {Utjecaj dodatka hmelja sorte Sladek i Saaz na kvalitetu piva proizvedenog infuzijskim postupkom ukomljavanja}, keyword = {hmelj, Sladek, Saaz, ukupni polifenoli, gor\v{c}ina, bistro\'{c}a, pivo}, publisherplace = {Mostar} }
@phdthesis{phdthesis, author = {Pa\v{z}in, Matea}, year = {2015}, pages = {31}, keywords = {hop, Sladek, Saaz, total polyphenols, bitternes, clarity, beer}, title = {The influence of Sladek and Saaz hop on the quality of beer produced by infusion mashing process}, keyword = {hop, Sladek, Saaz, total polyphenols, bitternes, clarity, beer}, publisherplace = {Mostar} }




Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font