Pregled bibliografske jedinice broj: 781442
Ekološka proizvodnja govedskog mesa na području Europske unije
Ekološka proizvodnja govedskog mesa na području Europske unije, 2014., diplomski rad, preddiplomski, Agronomski fakultet, Zagreb
CROSBI ID: 781442 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca
Naslov
Ekološka proizvodnja govedskog mesa na području Europske unije
(Organic beef meat productionin in the European Union)
Autori
Močiljanin Oluebube, Marijana
Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad, preddiplomski
Fakultet
Agronomski fakultet
Mjesto
Zagreb
Datum
26.09
Godina
2014
Stranica
19
Mentor
Konjačić, Miljenko
Ključne riječi
Europska unija; ekološki proizvedeno govedsko meso; tržište
(European Union; organically produced beef meat; market)
Sažetak
Ekološki uzgoj goveda za proizvodnju govedskog mesa temelji se na njihovom držanju u što prirodnijim okolišnim uvjetima uz mogućnosti kretanja i zapravo je alternativa konvencionalnoj govedarskoj proizvodnji. Sve više raste svijest o važnosti ekološki uzgojenih proizvoda te s toga i zemlje članice Europske unije pokušavaju financijski i razvojno sudjelovati u takvom načinu proizvodnje. Rad opisuje razvoj ekološke proizvodnje govedskog mesa u Europskoj uniji te politiku poticanja takvog uzgoja. Ekološka proizvodnja diktira i veću cijenu finalnog proizvoda što je prihvatljivo kada uzmemo u obzir dobrobiti koje ovakav način proizvodnje donosi ljudima i okolišu.
Izvorni jezik
Hrvatski
Znanstvena područja
Poljoprivreda (agronomija)