Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 778868

Utjecaj sustava upravljanja kvalitetom na konkurentnost u poduzećima prehrambene industrije


Sorić, Katja
Utjecaj sustava upravljanja kvalitetom na konkurentnost u poduzećima prehrambene industrije, 2015., diplomski rad, diplomski, Ekonomski fakultet, Rijeka


CROSBI ID: 778868 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
Utjecaj sustava upravljanja kvalitetom na konkurentnost u poduzećima prehrambene industrije
(The impact of the quality management system on the competitiveness of businesses in the food industry)

Autori
Sorić, Katja

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad, diplomski

Fakultet
Ekonomski fakultet

Mjesto
Rijeka

Datum
21.09

Godina
2015

Stranica
62

Mentor
Mencer, Ivan

Ključne riječi
sustavi upravljanja kvalitetom u poduzećima prehrambene industrije; kvaliteta i konkurentnost poduzeća prehrambene industrije
(quality management systems in the enterprises of the food industry; quality and competitiveness of enterprises of food industry)

Sažetak
Kvaliteta proizvoda i usluga u poduzećima postaje presudan tržišni faktor koji izdvaja određeno poduzeće od svih ostalih. Kvaliteta proizvoda i usluga postala je najkonkurentnije oružje brojnih kompanija. Poduzeće mora identificirati kvalitetu zanimljivu potrošačima na ciljnim tržištima kako bi ostvarilo konkurentsku prednost. Predmet istraživanja ovog diplomskog rada je odrediti i istražiti temeljne značajke kvalitete i upravljanja kvalitetom u poduzećima prehrambene industrije, razvoj upravljanja kvalitetom kroz povijest te utvrditi utjecaj upravljanja kvalitetom na povećanje konkurentnosti. Predmet znanstvenog istraživanja utječe na objekt istraživanja, a to je upravljanje kvalitetom u poduzećima prehrambene industrije. Svrha ovog diplomskog rada je ukazati na važnost upravljanja kvalitetom u prehrambenoj industriji, te prikazati utjecaj uvođenja sustava kvalitete u poduzeće na povećanje njegove konkurentnosti. Kvalitetu se može smatrati sredstvom za ostvarivanje krajnjeg cilja - zadovoljstvo kupca. Svako poduzeće mora prepoznati što se od njega očekuje. S vremenom kvaliteta je proširila svoje značenje, nije više samo obilježje proizvoda već je postala obilježje cijelog poduzeća.

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
Ekonomija



POVEZANOST RADA


Projekti:
081-0000000-1270 - Strategija korporacije– sadašnja budućnost (Mencer, Ivan, MZOS ) ( CroRIS)

Ustanove:
Ekonomski fakultet, Rijeka

Profili:

Avatar Url Ivan Mencer (mentor)


Citiraj ovu publikaciju:

Sorić, Katja
Utjecaj sustava upravljanja kvalitetom na konkurentnost u poduzećima prehrambene industrije, 2015., diplomski rad, diplomski, Ekonomski fakultet, Rijeka
Sorić, K. (2015) 'Utjecaj sustava upravljanja kvalitetom na konkurentnost u poduzećima prehrambene industrije', diplomski rad, diplomski, Ekonomski fakultet, Rijeka.
@phdthesis{phdthesis, author = {Sori\'{c}, Katja}, year = {2015}, pages = {62}, keywords = {sustavi upravljanja kvalitetom u poduze\'{c}ima prehrambene industrije, kvaliteta i konkurentnost poduze\'{c}a prehrambene industrije}, title = {Utjecaj sustava upravljanja kvalitetom na konkurentnost u poduze\'{c}ima prehrambene industrije}, keyword = {sustavi upravljanja kvalitetom u poduze\'{c}ima prehrambene industrije, kvaliteta i konkurentnost poduze\'{c}a prehrambene industrije}, publisherplace = {Rijeka} }
@phdthesis{phdthesis, author = {Sori\'{c}, Katja}, year = {2015}, pages = {62}, keywords = {quality management systems in the enterprises of the food industry, quality and competitiveness of enterprises of food industry}, title = {The impact of the quality management system on the competitiveness of businesses in the food industry}, keyword = {quality management systems in the enterprises of the food industry, quality and competitiveness of enterprises of food industry}, publisherplace = {Rijeka} }




Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font